Kezdőlap » Családi élet » Milyen jelekre figyeljünk?

Milyen jelekre figyeljünk?

Hosszú éveken keresztül boldog házasságban élünk. Családunk egészséges, gyermekeinket a legjobb tudásunk szerint neveljük, iskoláztatjuk. Abban a tudatban élünk, hogy velünk nem történhet semmi baj és nem teheti tönkre a szépen felépített életünket semmi és senki. Amikor lehetőség van és a gyerekek kicsit lekötik magukat adunk időt egymás társaságára. Beszélgetünk, szeretkezünk, és órákon keresztül élvezzük a boldog pillanatokat. Hiszünk benne, a szeretetben, ami hozzá köt, amiért érdemes életünket feláldozni és csak neki tartani minden kedves szót, ölelést. Szabad időnket hozzá időzíteni, tervezni a nyaralás kimagasló élményeit. Megérteni, ha bánat éri, ápolni, ha beteg. Mert ő jelenti nekünk a mindenséget. S mindezt önfeledten, kérni sem kell.

Tesszük, amit kell, s nem kérdezünk, csak hiszünk a boldogságban, amit tőle kaptunk. Sajnos azonban a legjobb házasságokat is utolérheti a balszerencse. Vannak, akik meg tudják oldani egymás közt a problémákat. Szemet hunynak a félre lépésre, hallgatnak, mert nem látnak ki utat a lehetetlenből. Egyedül sírnak a szobájuk sarkában, hogy ne lássa senki bánatukat. Pedig minden jel arra mutatott, hogy ébredjen fel álmából. Amikor a társa hazamegy és bűzlik a kölnitől. Idő előtt készíti ki ruházatát és sokáig válogat. Vajon melyik áll jobban? Hazudik a munkahelyéről azzal az indokkal, hogy nem akart bánatot okozni. Tovább marad, mint szokott és hiába vártuk haza. Oda a vacsora melege a bor tisztasága. De nem mondjuk, csak emésszük magunkat a féltékenység zöld szemüvegén keresztül. Próbálunk továbbra is jó szülő maradni, oda figyelni gyermekeinkre. Miközben felemészt a tudat”van valakije”. Inkább mosolygunk, mint szembe szegülnénk a minden napokkal. Hisz hozzá tartozunk.

Legalább is ezt akarjuk értelmezni. Később azonban rájövünk mekkora hiba volt ráolvasás helyett szaggatni az érzelmeket. Sajátunk helyett az ő életét tenni tönkre a pokol legmélyebb bugyrába taszítani, hogy ne tudja kiheverni soha, amit kaphatott volna. De sajnos bizakodunk. Főleg gyermekeink érdekében s csak akkor tesszük meg az elkerülhetetlen lépéseket, amikor már minden oda veszett. Lelkileg összetörtünk, fizikailag szétestünk. Tehát figyeljenek egymásra, mert mindenkinek van árnyéka és sosem lehet tudni mit, hoz ki belőle.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük