Kezdőlap » Betegségek » Milyen jelei vannak a szemárpának és hogyan kezelhetjük?

Milyen jelei vannak a szemárpának és hogyan kezelhetjük?

Ha egy ember egészsége megromlott, szervezetében felborul az addigi egységes működés, többféle betegség jelzi, hogy az immunrendszer legyengült. A jelekre figyelni kell, mert sajnos, súlyosabb betegség is meghúzódhat a háttérben. Egyik ilyen betegség, ha szemünkben találunk elváltozásokat.
Ha a szemhéj erősen duzzadttá válik, bepirosodik, mozgásunkkor lüktető fájdalmat érzünk szemünkben, váladékozást szemsarkunkban, ez mind-mind megalapozhatja gyanúnkat, hogy szemárpa van kialakulóban. Amennyiben közelebbről is megvizsgáljuk szemünket és szemhéjunkon apró göböt tapinthatunk ki, akkor egyértelművé válhat, hogy szembetegségünk alakult ki, mellyel érdemes mielőbb orvoshoz is fordulnunk.
Léteznek ugyanis szemhéjunkon sok-sok különböző típusú mirigyek, melyeknek különböző feladatuk van, de alapvetően felelősek a könnyben termelődő lipidek meglétéért. Ha ezek begyulladnak, erőteljes tünetek párosulnak ehhez a betegséghez.
Vannak, akik az otthoni házilagos kezelést előnyben részesítik, mert egyrészt már találkoztak ennek a betegségnek az ismérveivel, valamint tisztában vannak a szövődmények jelentőségével és mielőbb szeretnék megelőzni, hogy állapotuk rosszabbra forduljon.
A szemárpa kezelésénél először szemcseppet és szemkenőcsöt szoktak alkalmazni. Majd az antibiotikum kenőcsös párakötés hozhat kielégítő eredményt. Ilyenkor ugyanis, ha időben sikerül “elkapni” a gyulladás kezdeti szakaszát, könnyedén visszafordíthatjuk annak súlyosbodását. Amennyiben ilyen kezelést alkalmazunk, akkor is érdemes a tünetek enyhülése ellenére szakorvoshoz fordulni, hiszen jobb, ha kizárunk minden szövődményt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fejfájás tipusai és okai

A fejünk sok mindentől fájhat, és több fajta lehet. Típusok szerint megkülönböztetünk: migrén, tenziós,cluster, sinus …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük