Kezdőlap » Betegségek » Milyen jelei lehetnek a gyermekeknél ha kiszáradtak?

Milyen jelei lehetnek a gyermekeknél ha kiszáradtak?

Nem is gondolnánk szülők, hogy a gyermekünk a kiszáradás tüneteit produkálhatja egyes esetekben. Gyermekeknél a kiszáradás akár súlyosabb is lehet mint a felnőtteknél. A szülőknek oda kell figyelni a gyermekre és időben felismerni a kiszáradás tüneteit. A leggyakoribb esetben a kiszáradás egy hányás, hasmenéses vírusos megbetegedésnél lehet a fő vigyázatosság. Ebben a betegségben van a legnagyobb kockázat a kiszáradásra.
Gyermekeknél is vannak életkorok amikor is a legveszélyesebb lehet az pedig az 5 éven aluli gyerekeket érintheti.
A kiszáradás tüneteire gyanakodhatunk, ha a gyermekünk bőre száraz, nyűgös, fáradékony, lehangolt, a vizelete sötét színű, karikás a szeme és leginkább nem megy el akár 10-12 óra alatt egyszer sem pisilni.
A szülőnek figyelnie kell egy vírusos megbetegedésnél a gyermek folyadék pótlására, hogy elkerülje a kockázatot a kiszáradásra. Célszerű ilyenkor akár vizet, vagy cukor mentes teát itatni a gyerekkel. Semmiképp nem ihat szénsavas cukros üdítőket, ami még jobban rontaná a helyzetet. Lehet a gyermeknek akár jégkockát is adni, de figyelni kell arra, hogy nehogy újabb fertőzést kapjon vagy légúti megbetegedést.
Figyeljük és kísérjük végig a betegség alatt a gyermekünk mennyi folyadékot juttat a szervezetébe. A sópótlás is nagyon fontos, hogy a testi sóbevitel meglegyen az egészséges felépüléshez. Igyekezzünk vitaminokat is adni a gyereknek, hogy minél hamarabb túl legyen a fertőzésen és átvészeljük a kiszáradás kockázatát. Tehát a folyadék elengedhetetlen a mindennapi életben a szervezetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük