Kezdőlap » Karácsony » Milyen játékot ajándékozzunk kislányoknak Karácsonyra?

Milyen játékot ajándékozzunk kislányoknak Karácsonyra?

Manapság egyre „felnőttesebb” játékok jelennek meg a polcokon. Régen még a barbibabák is sok szülőnél kivágták a biztosítékot, ám azok már szolidnak számítanak némelyik újfajta termék mellett. Tény, hogy a mai gyerekek is sokkal korábban érnek és nőnek fel, mégis elgondolkodtató, vajon milyen játékkal érdemes meglepni kislányainkat.
A legkézenfekvőbb dolog a baba. Ennek korosztályonként rengeteg féle változata van. Ahogy nő a gyermek, a baba mérete úgy csökkent. 2-3 éves korban a klasszikus nagy babákkal játszanak, és ahogy cseperednek, felváltják ezeket a különböző barbibabák és társaik. Fontos, hogy olyat válasszunk, ami szép, nem ijesztő, és ami jó példát mutat a kicsinek.
Ha már nagyobb, olyan 8-10 éves, lehet kísérletezni a legújabb típusokkal is. Félszemmel azonban mindig kövessük figyelemmel gyermekünket, ahogy az ajándékával játszik, ugyanis így kaphatunk képet arról, miként befolyásolja a baba kinézete és stílusa az ő kis világát. Természetesen a legtöbb babához kaphatóak különféle kiegészítők, ruhák, bútorok, a választék pedig óriási.
Ezen kívül ott vannak a különböző készségfejlesztő játékok. Úgy, mint a kifestő könyvek, a kirakósok, a társasjátékok, a játékhangszerek és a listát még hosszan sorolhatnánk. Nézzük meg, gyermekünk melyikkel foglalkozik szívesen, és ahhoz mérten ajándékozzuk meg. Rengeteg féle kézügyességet fejlesztő termék létezik, a gyöngyfűzőktől kezdve a gyurmázókon át egészen az ékszerkészítésig. Ha olyan játékot választunk, amihez szülői segítség is kell, még jobban járunk. Így ugyanis a közös játék szorosabbra fűzheti a szülő és a gyermek kapcsolatát.
A kislányok körében talán a legnépszerűbb dolgok – a babák mellett –, a különböző szerepjátékok. Konyhai gépek, takarító berendezések, háztartási gépek széles választéka kapható ma már a rózsaszín összes árnyalatában. Ezekkel a szórakozás mellett a kislányunk fejlődését, későbbi jellemének kialakulását valamint felelősségre nevelését is elősegíthetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük