Kezdőlap » Internet » Milyen játék a Travian?

Milyen játék a Travian?

Az online játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Van egy játék, amelyik jövőre ünnepli 10. születésnapját. A német fejlesztésű, de 40 nyelven elérhető népszerű stratégiai játék a Travian.
Ez egy valós idejű stratégiai játék, amiben kereskedhetünk, fejleszthetünk, és harcolhatunk. A játék kezdetekor el kell dönteni, hogy melyik néppel szeretnénk játszani. Három különböző néppel játszhatunk. Mindegyiknek más különlegességei vannak.
A választható népek a Római, a Gall, és a Germán.
Induláskor egy kis falut kell irányítanunk, és fejlesztenünk. A falu két részből áll. Az egyik maga a falu, ahol különböző gazdasági, infrastrukturális, vagy katonai épületeket építhetünk, a másik pedig a falut körülvevő nyersanyagtermelő területek. Négy nyersanyag típus létezik. Fa, vasérc, agyag, és búza. Az első háromra az építkezéseknél, sereg gyártásnál, fegyverek fejlesztésénél van szükség, a búzára pedig mindezek mellett még a lakosság ellátásánál is.
A játék kezdeti célja a lakosság növelése, új falvak alapítása, vagy elfoglalása, és egy klánhoz való csatlakozás. A klánok aztán együtt küzdenek tovább a többi klán ellen. Később több ereklye is megszerezhető, amik segítenek a játékban.
Normál szervereken a 260. nap után kezdődik a végjáték. Ez az utolsó szakasz. Ilyenkor aktiválódik a negyedik nép, a Natar.
A játék célja, hogy valaki felépítse a világcsoda nevű épületet. Ezt próbálják megakadályozni a Natarok, és a rivális klánok.
Aki szereti a stratégiai játékokat, annak tetszeni fog ez a remek online játék. Ha valaki sokat internetezik, és jobban kedveli a pörgősebb játékmenetet, akkor próbálja ki a játék egyik speed szerverét. Ezen a szerveren a játék gyorsabban zajlik. Egy speed3x szerveren például minden építési feladat harmadannyi ideig tart. Természetesen a végjáték is előbb kezdetét veszi. Itt már a 100. napon megjelennek a Natarok.
Kardokat, bárdokat elő, és irány hódítani! Persze csak virtuálisan.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Világháló a gyermekek világában

Talán nem is tudják pontosan, hogy ki is az a Steve Jobs, az sem biztos, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük