Kezdőlap » Szoftver » Milyen játék a Championship Manager 01/02?

Milyen játék a Championship Manager 01/02?

Az alábbi cikkben egy több mint 10 éves számítógépes játékról lesz szó. A Championship Manager sorozat a világon az egyik legnépszerűbb futballmenedzser játék. Ennek a sorozatnak az ötödik része a 2001-ben kiadott, az adott szezonra íródott program.
A játék lényege, hogy egy futballedző (vagy a brit országokban kibővített munkakörrel rendelkező menedzser) bőrébe bújhatunk, így vehetjük át egy futballcsapat irányítását. 27 ország különböző osztályainak csapatait irányíthatjuk ilyen módon, vagy akár ennél több nemzet válogatottjának virtuális kispadját foglalhatjuk el.
A játék beállítástól függően 2001-ben vagy 2002-ben kezdődik, ahol az aktuális együttesünk bajnoki szezonra történő felkészítésébe kapcsolódhatunk be. Az átigazolási szezonban saját magunk alakíthatjuk ki a játékoskeretet, de akár a velünk együtt dolgozó szakembergárda összetételét is. Emellett szervezhetünk barátságos találkozókat és tornákat a szezon előtt, majd a csapatunkat a bajnokságban és egyéb kupasorozatokban is irányíthatjuk. Saját magunk szabjuk meg a csapat összetételét, a felállást, a taktikát és tulajdonképpen mindent, ami a klubbal kapcsolatos.

Még a tartalékcsapat irányítását is átvehetjük. Felelősek vagyunk médiakommunikációért és minimális interakcióba léphetünk a játékosokkal és a felső vezetőkkel is. A játék során a klub pénzügyeibe, ezáltal a játékosok szerződéseinek részleteibe is belelátunk, sőt befolyásunk is van felettük.
Az elmúlt 10 évben újabb változatokat is adtak ki a játéksorozatból, sőt konkurencia is jelent meg a piacon. A játék sikeressége azonban töretlen annak egyszerűsége és gyorsasága miatt. Na meg amiatt, hogy egy internetes oldalnak köszönhetően folyamatos frissítéseket adnak ki a játékhoz. A kalendárium a játék kezdetén továbbra is a 01/02-es szezon valamelyik napján áll. Azonban az együttesek aktuális kereteit irányíthatjuk, a játékosok pedig éppen annyi idősek, mint jelenleg a valóságban. Ezáltal az idei frissítésnek köszönhetően a Real Madridban irányíthatjuk Cristiano Ronaldot, Bale-t vagy éppen Sergio Ramost. A Barcelonával rohamozhatjuk az ellenfél kapuját Messivel, Neymarral és Fabregas-szal. Vagy épp csatasorba állíthatjuk a Bayern München félelmetes támadóhármasát – a Ribery, Robben, Mandzukic triót. Jó szórakozást!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a különbség az Europa Universalis 3 és 4 közt?

A legtöbb játékkal ellentétben az Europa Universalis sorozat nem halad előre az időben, hanem technikailag …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük