Kezdőlap » Internet » Milyen játék az Ikariam?

Milyen játék az Ikariam?

Már a számítógép megjelenése óta írnak játékokat, hiszen egy kis kikapcsolódás minden felhasználót vonz. Az internettel sincs ez másképp, így itt is rengeteg játék van, amivel pihentethetjük agytekervényeinket. Ilyen például az Ikariam.

A játék a római korban játszódik és lényege, egy olyan városokból álló birodalom létrehozása, ahol minél több lakossal, katonával és termeléssel előrébb törjünk a ranglétrán.

A játék folyamán alapíthatunk városokat, ha megfelelünk egy-egy kritériumoknak, építhetünk új épületeket, illetve fejleszthetjük azokat, így érve el az általuk nyújtotta nagyobb lehetőségeket.

Lehet passzívan játszani, bányászni és fejlődni, persze ilyenkor mindig meg kell várni, hogy összegyűljön a megfelelő mennyiségű nyersanyag. Vagy lehet aktívabban játszani, és a hiányzó nyersanyagokat hadjárat útján beszerezni más játékosok városaiból. Feltéve ha le tudjuk győzni őt.

Az Ikariam nem éppen magányos játék. Játszhatunk szövetségben is akár. A szövetségben megvan a hierarchia, és vannak kiemelt pozíciók. Ilyen a Vezető, a Tábornok, stb. Nekik minden esetben engedelmeskedni kell, ha szólnak valamiért, máskülönben megválik tőlünk a szövetség. Ez éppenséggel akkor nem szerencsés, hogyha magunkra haragítjuk az egész csapatot és a nyersanyag raktáraink látják a kárát.

Minden szigeten van külön istenség, hozzájuk imádkozhatunk a papjainkkal, és ha elég hit van a városban csodákkal ajándékoznak meg minket. Ehhez akár előnyhöz is juttatva.

Új fejlesztés képen már van egy 12 férőhelyes barátlista is a játékban, amire felvehetjük azokat akiket ismerünk, vagy szeretnék egymást segíteni a játék során.

Eléggé összetett játék, nem az a fajta fejlesztek és kilépek típusú, tényleg agyalni kell kicsit, hogy hogyan is tovább!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük