Kezdőlap » Szoftver » Milyen játék a The Neverhood?

Milyen játék a The Neverhood?

A The Neverhood egy 1996-ban készült kalandjáték, melynek jellegzetessége, hogy teljes egészében gyurmából készült karakterekkel és helyszínekkel készítették stop-motion technikával.
A főhős, Klayman – aki egyébként mindössze egyszer szólal meg a játék alatt – kalandos útját követhetjük nyomon egy furcsa, néhol kissé groteszk, mégis elbűvölő gyurmavilágban, ez a Neverhood (nem hivatalos magyar fordításban Sohaország). A játék kezdetén még nem igazán értjük, mit keresünk mi ebben a világban, mi a célunk, ám, ahogy haladunk előre, folyamatosan egyre több és több ismeretet szerzünk erről a fantasztikus világról. Ez a fokozatosság a játék egyik nagy ereje a szemkápráztatóan kreatív látvány mellett.

A történet tulajdonképpen egyszerű, Neverhood gonosz uralkodóját kell megállítanunk, hogy a jószívű uralkodó, Hoborg visszakerülhessen a trónra. Az idáig vezető kalandokat rengeteg ötletes karakter, és humoros szituáció övezi, számos átvezető videót kapunk, melyekben néha annyira erőteljesek a poénok, hogy nem győzünk majd hangosan nevetni rajtuk. Ki kell emelni a zenei aláfestést is, ami egészen páratlan, hihetetlen, hogy mennyire jól illik a játék bájos, elvont, néha kissé szürreális látványvilágához.

Az egyetlen negatív dolog, ami a The Neverhood kapcsán felhozható, az a logikai feladványok nehézsége, ami néha tényleg jóval magasabb, mint szükséges lenne. Azonban ez is csak minimálisan rontja a játékélményt, hiszen a The Neverhood egy fantasztikus játék, nagyon jó érzés látni, hogy az alkotókban ennyi fantázia és kreativitás rejlett, amit képesek ilyen bravúros módon a képernyőre varázsolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük