Kezdőlap » Szoftver » Milyen játék a Fahnrenheit?

Milyen játék a Fahnrenheit?

A Fahrenheit – másik címén Indigo Prophecy – egy 2005-ben készült kalandjáték, melyet David Cage írt és rendezett.
A játék főszereplője egy Lucas Kane nevű informatikus, akinek teljesen átlagos rémálommá változik, mikor egy este gyilkosságot követ el egy gyorsétteremben. A férfi tudja, hogy a gyilkosság tényleges elkövetője nem ő, mivel valamiféle rejtélyes erő az uralma alá vonta a testét, és ez kényszerítette arra, hogy megöljön egy számára teljesen ismeretlen embert. Lucas kétségbeesett menekülésbe kezd, próbál küzdeni az ártatlansága bizonyításáért, ám kevés szövetségese akad, a rendőrség két nyomozója – Carla Valenti és Tyler Miles – pedig minden követ megmozgatva, fáradhatatlanul próbál a nyomára akadni.

A Fahrenheit egy rendkívül nagyszerű, és érdekes játék. Mind az irányítása, mind a játékmenete annyira eredeti és újszerű, melyhez foghatóra azelőtt és azóta sem volt példa. Az akciójelentek interaktívak, így olyan érzést keltenek, mintha nem is egy számítógépes játékkal játszanánk, hanem egy filmet néznénk – ez egyébként a játék egyéb pillanataira is igaz. A karakterek rendkívül árnyaltak és összetettek, külön elismerendő, hogy Lucas mellett Carla és Tyler is főszereplők, őket is irányíthatjuk, emellett néhol egy-egy fontosabb mellékszereplőt is nekünk kell vezetnünk a játék folyamán.

A grafika egyszerű, de szépen kidolgozott, a zene aláfestés pedig tragikusan gyönyörű. A történet ugyan a játék második felében meglehetősen érdekes irányba fordul, ez valószínűleg nem minden felhasználó tetszését fogja majd elnyerni, de a Fahrenheit ennek ellenére is egy kifogástalan, már-már tökéletes játék, ami hosszú évek után is emlékezetes marad.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a különbség az Europa Universalis 3 és 4 közt?

A legtöbb játékkal ellentétben az Europa Universalis sorozat nem halad előre az időben, hanem technikailag …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük