Kezdőlap » Ital » Milyen italokat készítsünk télen?

Milyen italokat készítsünk télen?

A nyári szezonnal búcsút intünk a sörnek, a sangriának, a limonádénak, jeges teának. Helyette viszont télen nemcsak forralt bort és forró teát vagy kakaót ihatunk. Persze ezek sem rosszak, csak hát kicsit unalmasak. Ha épp nem akarunk túlzottan kitörni a megszokott italok köréből, akkor ezeket is fűszerezhetjük a szokásostól eltérően, nagyon finom például a forró kakaó tetején egy kis fahéjjal vagy kókusszal.
Teából készíthetünk különleges, fűszeres változatokat. Keressünk teafüves boltokat, ezeken a helyeken akár száznál is több különféle fűszerezésű, illetve eltérő alapú teafűből válogathatunk. Ha csak az otthoni készletet használjuk, akkor is tehetünk a teába citrushéjat, csillagánizst, fahéjat, szegfűszeget. Tálaljuk elegáns, átlátszó, üveg teáscsészékben.
Forró csokoládét is készíthetünk, de nem sima kakaóból, hanem valódi csokoládéból. Egy nagy pohár tejet sűrítsünk be egy dl tejszínnel, tegyük fel forrni és olvasszunk meg benne két-három kockasornyi magas kakaótartalmú csokoládét vagy fehér csokoládét. Ízesítsük kókusszal, mandulával, vaníliával a fehéret, fahéjjal a barnát. Ízlés szerint édesítsük.
Angol (és tőlük átvéve indiai) szokás a tea tejjel való felöntése. Így egy nagyon selymes, finom, forró italt nyerünk, amit mézzel és téli fűszerekkel ízesíthetünk. Jól illenek hozzá a grillázsos pálcikák, amivel kevergetni lehet az italt és a klasszikus, száraz aprósütemények.
Egy kis ügyességgel feldobhatjuk a szokásos kapucsínót is. Eleve víz helyett készítsük tejjel, vagy felesben tejjel és kávéval. Keverjünk bele cukrot és mézeskalácshoz való fűszerkeveréket (de semmiképp se keverjük össze a mézeskalácsos sütőporral!). A mézeskalács fűszereket kipróbálhatjuk forralt tejhez is, nagyon finom.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük