Kezdőlap » Szilveszter » Milyen italokat fogyasszunk Szilveszterkor?

Milyen italokat fogyasszunk Szilveszterkor?

A Szilveszter este a szórakozásról az új év várásáról és az ó év búcsúztatásáról szól. Természetesen ez az este a dorbézolásról is szól. Ez egy vidám és zajos ünnep. Az est fénypontja az éjféli koccintás és az éjféli tűzijáték. Szinte mindenki fogyaszt ezen a napon alkoholt, de hát ez helyén is való, hiszen már a pezsgő is kötelező tartozéka a Szilveszternek.
De mit is szokás ilyenkor fogyasztani? A népszerű italok közé tartozik a puncs, a bólé, a különböző színes koktélok és természetesen a pezsgő az éjféli koccintáshoz. Nincs, olyan ünneplő társaság ahol ezen italok valamelyikét ne találnánk meg. Napjainkban rengeteg fajta alkoholos italt tudunk megvásárolni. Így a Szilveszteri forgatagban sem csak a szokásos italokkal várjuk és kínáljuk egymást.
De nem csak alkoholos italokat lehet fogyasztani ezen a napon. A piacon több alkoholmentes koktélt, alkoholmentes puncsot, alkoholmentes pezsgőt lehet kapni. Úgy gondolom, hogy ebben az időszakban minden háztartásban megtaláljuk az ilyen italokat is, hiszen majd minden családban van 18 év alatti rokon, ismerős.

Mit tegyünk a gyerekünk poharába?

Minden gyerek vágyik arra, hogy megkóstolja azt a számára tiltott italt, amit a felnőttek szabadon fogyaszthatnak. De adjunk-e nekik belőle vagy ne? Erre a válasz minden szülőnél más, van aki, úgy gondolja, hogy nem árt meg a gyereknek, ha megnyalja az alkoholt. De van, aki egyáltalán nem akarja, hogy gyermeke már kicsi korában megkóstolja ezeket az italokat. Úgy gondolom, ha egy szép hangzatos névvel látjuk el gyermekünk alkoholmentes italát, mint például egy fantázia koktél nevet adunk neki, akkor gyermekünk, úgy fogja érezni, mintha ő is nagy lenne, ő is ihat „ilyen” felnőttes italt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük