Kezdőlap » Internet » Milyen internet böngészők vannak?

Milyen internet böngészők vannak?

A mai világban szinte lehetetlen úgy elképzelni a minden napjainkat, hogy ne interneteznénk. Nagyon sok helyen ezt már meg is követelik, hiszen a fő kommunikációs hálózattá nőtte ki magát. Rengeteg olyan dologról értesülhetünk, ami különben nem jutna el hozzánk vagy csak jóval később.

De vajon milyen programok segítenek nekünk ebben. Nélkülük nem láthatnánk az internet tartalmát, ezek a programok képesek programnyelvek olvasására, így tudja számunkra megjeleníteni a HTML-kódban megírt oldalakat, plusz az azokhoz tartozó képi és videó megjelenítéseket, amiket a böngésző bővítmények (Flash, Java stb.) segítségével jelenít meg a számunkra. Mára már rengeteg böngésző áll rendelkezésünkre, némelyik népszerűbb, némelyik nem. Öt leggyakrabban használt web böngész, van, amelyeknek a népszerűség indexe folyamatosan nő, illetve csökken. Ezek a Mozilla Firefox, Internet Explorer (Microsoft cég), Google Chrome, Safari (Apple termék) és az Opera.

Mindegyik rendelkezik sajátos tulajdonságokkal. A Mozilla Firefox sok funcióval bíró, biztonságos és gyorsnak is mondható, ellentétben az Internet Explorer-rel, ami biztonságossá tehető,de gyorsasága, már nem olyan neves, mint a neve. A Google Chrome vezet a böngészők élén, biztonsága és gyorsasága egyaránt kedvező az internet világában, persze megszakítja néha munkánkat azzal az üzenettel, hogy a „Google Chrome működése leáll”, de visszaállítható a munka menete, szóval mivel ez nem túl gyakori, ezért talán megbocsájtható.

A Safari egy Apple termék, ezért nyilvánvaló, hogy az Apple gépekhez lett kitalálva leginkább, bár ez nem azt jelenti, hogy mi nem használhatnánk, elég egyszerű böngésző és a gyorsasága is elfogadható. Opera, manapság ezt a böngészőt használják sokan az okos telefonokon való internetezéshez. Az egyik leggyorsabb és legszabványosabb programnak mondható. Ha valaki keres egy jó böngészőt, akkor érdemes mindegyiknek adni egy esélyt, hogy melyik a számunkra legmegfelelőbb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Világháló a gyermekek világában

Talán nem is tudják pontosan, hogy ki is az a Steve Jobs, az sem biztos, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük