Kezdőlap » Növények » Milyen igényei vannak a szobanövényeknek?

Milyen igényei vannak a szobanövényeknek?

Hát ezt már mindannyian megtapasztaltuk, hogy minden virágunk, növényünk más-más igényt kíván meg. Van, amelyik több figyelmet kíván meg és van, amelyik kevesebbet.

Érdemes olyan növényeket választani, amelyeknek biztosítani tudjuk a megfelelő helyet. Amikor növényt vásárolunk, kérjünk felvilágosítást a virágárustól, szakembertől, hogy milyen igényei is vannak ennek a virágnak és mekkora helyre. Napjainkban egyre elterjedtebb a virágra rögzített vagy a virágföldbe beleszúrt kis címke vagy táblácska, amely a helyes gondozás fontos tudnivalóit tartalmazza, úgy gondolom, hogy ezek a táblák igen csak hasznosak, és sokat segítenek a növények helyes ápolásában.

Figyeljünk oda a növényeinkre, hiszen bármikor megtámadhatják őket különböző kártevők, amelyeket nekünk kell eltüntetnünk, elpusztítanunk a növényeinkről, még azelőtt, hogy nagy kárt szenvednének vagy kipusztulnának. A kártevőket be kell azonosítani és a helyes módszerrel a növény rongálása, károsítása nélkül elpusztítani.

A helyes törődést a növények meghálálják, szép nagy erős virágokat hoznak, vagy ha nem virágzó a növényünk, akkor szép élénk csillogó levelekkel köszöni meg a gondoskodást.

A növények általában megsínylik a költözködést a helyváltoztatást, így nem meglepő, ha a hazavitel után egy darabig másabb állapotban lesz, mint ahogy megvásároltuk, de ha megszereti a helyét újra a régi lesz.

Ha megvásárlás után, miután kicsomagoltuk a virágot és sérült részeket észlelünk rajta, akkor azokat távolítsuk el, a hazavitt növényeket érdemes még aznap egy kicsit megöntözni, hogy érezzék, hogy foglalkozva van velük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük