Kezdőlap » Ünnepek » Milyen húsvéti Guiness rekordok vannak?

Milyen húsvéti Guiness rekordok vannak?

Szinte minden nap születik új világrekord, köszönhetően az emberek találékonyságának és versenyszellemének. Természetesen a különböző ünnepek is jó lehetőséget szolgáltatnak, hogy a szerencsések bekerülhessenek a Guiness rekordok könyvébe. A közeledő húsvét alkalmából vegyük sorra az ehhez kapcsolódó lélegzetelállító rekordokat.

A legmagasabb húsvéti csokitojás Toscában, Olaszországban készült és 2011 áprilisában került be a rekordok könyvébe 10,39 méteres magasságával. 7200 kilogrammot nyomott és átmérője 19,6 méter volt. A legnagyobb festett húsvéti tojás pedig Portugáliában készült el, 14,79 méteres magasságával 6 hétig tartott megépítése. A Freeport Outlet Centre dolgozói készítették el a hatalmas sárga, hék szalaggal díszített látványosságot, melyet az üzlet parkolójában állítottak ki.

Kellemes szórakozás lehetett részt venni a világ eddigi legnagyobb csokitojás-keresésében is, melyre Floridában, a Cypress Gardens Kalandparkban került sor 2007-ben. A húsvéti mókán 9753 gyerek vett részt szüleikkel, hogy felkutassák az 501000 elrejtett finomságot. A tojások nagy része édességeket és játékokat rejtett, de más nagyobb díjak mellett egy szerencsés két éves egyetemi ösztöndíjra bukkanhatott. A kalandpark egyébként 1936-os nyitásával Florida első kalandparkjaként vonult be a köztudatba.

A leglátványosabb mind közül azonban valószínűleg a német Rostock Állatkert érdeme. 2007-ben sikerült bekerülniük a nagykönyvbe a legnagyobb húsvéti tojással feldíszített fával. 200 ember járult hozzá a rekordkísérlethez 76596 színpompásra festett tojással, melyeket egy hatalmas amerikai vöröstölgyre akasztgattak fel. Ezzel a korábbi, Dresden városának nevéhez fűződő fa helyére kerültek be a Guiness rekordok könyvébe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készüljünk a karácsonyra?

A karácsony szinte minden családban a legnagyobb és legfontosabb ünnep. A karácsonyra sokan már hónapokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük