Kezdőlap » Internet » Milyen honlapokból áll fel az internet legtöbbje?

Milyen honlapokból áll fel az internet legtöbbje?

Az internet hatalmas és minden egyes nap csak terjed. Vannak köztük fizetős oldalak, vannak amelyek átverik az embereket, híreket olvashatunk rajta és akár rendelhetünk is dolgokat. A leggyakrabban látogatott internetes oldal a közösségi portálok. Ilyen helyeken társaloghatunk más emberekkel, foglalkozik játékokkal is. Sok ember arra használja, hogy kapcsolatot teremtsen távolsági rokonokkal vagy új személyek megismerésével kapcsolatot teremtsen. Több közösségi oldal van amely olyant célt szolgálnak, hogy partnert találjunk magunknak akár alkalmi (18+) vagy hosszabb célokra is. Ezeket az oldalakat sokan csak az elsőre említettre használják.

A fiatalok körében elterjedt dolog, hogy többszörösen regisztrálnak a közösségi oldalakra, hogy ez által híresebbé tegyék a személyiségüket. Egyes oldalakat hírportálnak nevezünk amik tartalmaznak FEED-eket. Ezek a FEED-ek folyamatosan e-mail illetve akár SMS üzenetben is küldenek cikkeket az előző napi illetve a legfrissebb hírekről. Sok ilyen elterjedt oldal van, de legtöbbjük megyékre osztottak. Minden egyes megyéhez tartozik egy hírportál, mint például Győr-Moson-Sopron megyéhez a Kisalföld, ami újság és elektronikus úton is terjedt. Más megyékben is találhatóak ilyenek például a Napló napihírlap vagy a boon, más néven a Borsod Online.

A következőben említett portálok a letöltő (Warez) oldalak. Az ilyenekre be kell regisztrálni, legtöbbjükre fizetnünk is kell bankszámlás módon. Van amelyik átverés és pénzt vonnak az ember személyes kasszájából. Egyes oldalakra regisztráció által olyan dolgokat kell tennünk mint például hirdetések megtekintése, továbbítása, szűrése és egyebek, ez által mi minden egyes ilyen „munkáért” egy kisebb összeget kapunk amit internetes bankszámlákra utalhatunk. Az itt található össze gyűjtögetett internetes pénzünket olyan oldalakról levásárolhatjuk ahol lehet internet bankkal fizetni. Ezek a portálok azt a célt szolgálják, hogy az eladó termék tulajdonosa eladja a feleslegessé vált dolgait, majd ezt a honlap tulajdonosát egy kisebb összeggel részesítik. Az ott dolgozó moderátorokat ugyanúgy részesülnek mint egy rendes munkahelyen. Itt is szerződést kapnak. Minden egyes oldal viszont tartalmaz egy szerződési feltételt. Ezek megfelelnek úgy mondottan szabályoknak is. Mindegyik megszegése azonnali kizárást von maga után kivéve 2 ilyen portált. A Warez és a pénz szerzési oldalak. Ezeken rendőrségi eljárás is indulhat a feltételek megszegésével, hiszen itt pénz értékű dolgokról beszélünk és sok esetben nem is 1000 FT, hanem van olyan ahol 100$ az adott összeg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük