Kezdőlap » Családi élet » Milyen hobbija legyen a gyereknek?

Milyen hobbija legyen a gyereknek?

Minden szülő szeretné, ha gyermeke jeleskedne valamiben, sikert érne el valamiben, éppen ezért szeretnének neki valamilyen hobbit. De mi is legyen az?

Rengeteg hobbi közül választhatunk, így előbb rá kell jönnünk mit is szeret gyermekünk. A zene világát, a sportokat, a színészetet és stb. Így is, ha ezt kiderítjük, még mindig nehéz dolgunk van, hiszen egy-egy kategóriában is rengeteg típus marad nyitott előttünk. Vegyük például a sportot, annyi ága van, hogy meg sem tudjuk számolni.

A megoldás arra, hogy megtaláljuk gyermekünk számára azt a hobbit, amit élvezne, hogy elvigyük, minél több olyan helyre ahol kipróbálhatja ezeket a dolgokat. Például vigyük el korcsolyázni, balett órára, fociedzésre, röplabdaedzésre, úszni, golfozni, teniszezni és stb. Ha valamelyikben jól fogja magát érezni, úgyis elmondja és rá fog jönni ő, hogy ezt szeretné csinálni. Nem fog menni egyik percről a másikra, ebbe időt kell belefektetni, anélkül nem fog menni, ezt tudni kell.

De ha sikerült kiválasztani, akkor is türelmesnek kell lenni gyermekünkkel, mivel attól, hogy tetszik neki az amit választott az még nem azt jelenti, hogy egyből tökéletesen fog menni. Ki kell várni, meg kell tanulnia mindent a kiválasztott hobbiból, ahhoz hogy jó legyen benne. De ha gyermekünk már csak jól érzi magát ezeken a foglalkozásokon, már akkor megérte a befektetett energiát. Ha nem tud választani két-három hobbi közül, akkor hagyni kell neki mindet elkezdeni és majd kiforrja magát, hogy melyiket választja véglegesnek, de az is lehet, hogy mindben nagyon jó lesz és mindből nagy sikereket fog elérni, amiért mi büszkék lehetünk rá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük