Kezdőlap » Karácsony » Milyen helyre menjünk? Karácsony sziget

Milyen helyre menjünk? Karácsony sziget

A karácsony sziget Jávától délre, Ausztrália partjainál terül el, és az Indiai óceán nyaldossa partvonalát.
Fővárosa Flying Fish Cove, azaz Repülőhal-öböl, méltán büszkén viseli nevét a páratlanul különleges élőlényéről, melynek látványa felejthetetlen, és színvilágának pompázatossága a pillangókkal vetekszik.
A sziget kortól függetlenül lenyűgöz bárkit, legyen ifjú titán, vagy kalandra éhes nagymama, de aki csak nyugalmat és pihenést szeretne egy káprázatos helyen, itt mindent megtalál.
A kis sziget kristálytiszta vize egyaránt alkalmas a búvárkodás szerelmeseinek, a vízalatti világot fotózni vágyóknak, de az egyszerű vízben lubickolás is felemelő ebben a páratlan környezetben. Apró, és rejtett helyeket találni a szigeten, amelyek romantikus hangulatot kölcsönöznek, különösképpen, ha éjszaka pár gyertyát is visznek magukkal, varázslatossá teszik minden percét ott tartózkodásunknak. Ilyen az a mini barlang is, amiben édesvízi, és tengeri medence is van, és nagyon izgalmas és érdekes az a hanghatás, melyet a hullámmozgás nyújt a szűk nyílásokon át.
Golfpálya is akad a szigeten, de vétek lenne kihagyni a fregattmadár-félék siklását a levegőben, a trópusi madarak látványát, vagy a kék rákok életét a sekély vízben.
A Hugh vízesés hideg vizéért kárpótol a sziget élővilága, de tagadhatatlanul csodaszép már önmagában is.
A Blowholes egy sor izgalmas sziklaalakzat látványával incselkedik, és valóban izgalmassá válik, ahogy a sziklák között felszisszen, és kilövell a víz, beborítva bárkit, aki túl közel merészkedik.
A szigeten Oktatási és Kutató Állomás is működik, melynek épülete régen a South Point vasúthoz tartozott.

A sziget történelmét az úgynevezett “Karácsony sziget kiállítás” fémjelzi, és a Tai Jin Ház ad otthont, amelyet a haditengerészet épített 1941-ben, hogy megvédje a várost a második világháborúban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük