Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a helyes fogmosás?

Milyen a helyes fogmosás?

Mindenki, akinek gyereke van tudja, hogy nem éppen tartozik a kedvenc elfoglaltság közé a fogmosás. Minden reggel és este egy tortúra, mire rávesszük őket, hogy mossanak fogat. Bár ez nagyon fárasztó, próbáljuk meg játékosan, viccesen rábírni őket, hogy ne utálják, hanem jókedvvel csinálják. Fontos tudniuk, hogy a fogmosás mennyire elengedhetetlen, hogy szép és egészséges fogaik legyenek. Ha ezt már kis korban, az első tejfogak megjelenésétől megmutatjuk nekik és rendszeresen mossuk fogaikat, hozzá fog tartozni a napi rutinhoz és nem érzik majd tehernek.

A fogak egészségének és szépségének megőrzése nem csak a fogmosáson múlik. A korai fogszuvasodás fő oka elsősorban a cumisüvegből fogyasztott cukrozott italok. Csak ivás, vagy evés céljából adjunk a kicsinek cumisüveget, ha már nem kér többet, ne hagyjuk, hogy játsszon vele, ne lógjon a szájában. Próbáljuk minél előbb rászoktatni a pohárból való ivásra.Szomjoltás céljából adjunk neki vizet, és kerüljük a cukrozott italokat.
Amikor fogkefét vásárolunk, az életkornak megfelelőt vegyünk. Ezek mérete pont a gyerekeknek lett kialakítva, sörtéjük kíméletes a fogínyhez. Átlagban négy havonta cseréljünk fogkefét, de fertőző betegség után, illetve ha szétrágta akkor mindenképpen. Fogkrémből is válasszunk olyat, ami gyerekeknek való. Ha engedjük, hogy ő válasszon magának, akkor motiváltabb lesz fogmosáskor.

A gyermekfogkrémek ízesítettek, ezért elég nehéz megmagyarázni, hogy ne nyeljék le, pedig nagyon fontos, hogy megtanulják kiköpni. A fogmosás tartson legalább három percig, ezt nagyon jól be tudjuk tartatni egy homokóra segítségével.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszam ki a kiságy helyét?

Egy csecsemő érkezésekor mindig nagyon izgatott az egész család. A terhesség előrehaladtával megkezdődik a nagy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük