Kezdőlap » Látnivalók » Milyen helyekre érdemes Brüsszelben menni?

Milyen helyekre érdemes Brüsszelben menni?

Eltart egy ideig, amíg abba a Brüsszelbe érünk, amelyet a könyvekből és képeslapokról ismerünk. Minden látogatás első állomása természetesen a Grand ‘PlacelGrote Markt, a városközpontjában található, tökéletes építészetű, csodálatos piactér. Már itt, illetve a közvetlen környéken is eltölthetünk több napot. Pihenés képpen felkereshetünk számtalan nagyszerű éttermet is. Ezután – még mindig gyalog elindulhatunk a Felsőváros felé, sétálhatunk egyet a Marolles negyedben. A többi fontos városrész – pl. Uccle, Ixelles, Anderlecht és Heysel
könnyen elérhető tömegközlekedési eszközzel melyekre szánjunk legalább fél-fél napot.
Brüsszel viszonylag kis területen a legkülönbözőbb
látnivalók sokaságát nyújtja. Ha csak nyugalmas sétát tennénk, remek pihenőhelyeket találhatunk.

Abbaye de la Cambre:
Az Ixelles álmos tavacskái közt álló egykori ciszterci kolostor csodálatos pihenőhely. Az épület nagy része gótikus stílusban, 1201-ben, egy Giséle nevű nemes hölgyadományából épült. A XVI. század végén zajló vallásháborúk során súlyosan károsodott, majd a XVIII. században újjáépítették.A XlV. században épült egykori apátsági templomot, a Notre-Dame de la Cambre-ot a harmincas években újították fel. Nagyon szép a kolostort körülölelő franciakert, amelyben ma a Nemzeti Földrajzi intézet, és egy művészeti főiskola működik.

Foret de Soignes
Habár átvezet rajta az autópályagyűrű, a Forét de Soignes még mindig Brüsszel legnagyobb erdős területe. A 4300 hektáros alapterületnek köszönhetően még hétvégén is sok csendes ösvényre lelhetünk egy kellemes séta erejéig. A fák 80 százaléka bükkfa, amelyekkel még az osztrákok telepítették be a területet a XVIII, században.

Jardin Botanique
Brüsszel egykori botanikus kertje ma közkedvelt kulturális központnak ad otthont. 1826-29-ben nyitottá k meg, de 1944-ben az egykori botanikus kertet a Brüsszeltől északra található Domain Bouchout-ba költöztették. A szép üvegházakat a ’80-as évek elején felújították, 1984 óta két színházterem, egy mozi, egy könyvtár és
néhány rendezvényterem kapott itt helyet.

Képregény-séta
A kb, 3 km hosszú “Pareours bande dessinée” Lucky Luke, Jojo, Blondieen Blinkie és sok más képregényhős nyomdokain vezet át a városközponton és sok olyan eldugott helyen, amelyeket egy hagyományos városnézés során nem láthatnánk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük