Kezdőlap » Látnivalók » Milyen hely Nyékládháza?

Milyen hely Nyékládháza?

Nyékládháza, Borsod- Abaúj- Zemplén megyében található, Miskolctól körülbelül 10 kilométerre. Ez a város két korábbi település egyesítéséből keletkezett, azonban rangját csak az 1900-as évek közepén kapta meg. Korábban a környéken élő gazdag embereknek voltak itt a birtokaik, és telkeik, aminek következtében a ’60-as, ’70-as években ez a település igazi turistaparadicsomnak számított. A hely vonzerejét legfőképpen a bányatavai adják, mivel két, több tóból álló tórendszer található a városba bevezető gyorsforgalmi út két oldalán. Ezekben a tavakban a homokbányászat már nem zajlik olyan aktívan mint régen, de azért még láthatunk a nyári időszakokban kotrógépeket, amik folyamatosan mélyítik a nem fürdésre szánt tavakat.
Az állóvizek környéke nem annyira gondozott, és inkább a természet itt az úr, mintsem az ember. Nem sok helyen lehet a tavaknál sekélyebb részeket találni, így a jó úszóknak ajánlott csak a tó különböző részeire merészkedni. A városban nem sok emlékmű található, egy-két szobron kívül, és egy tájházon kívül egy magas templom látható a város középpontjában.
Szállások terén az apartmanok vannak jelen Nyékládházán, és az éttermek száma sem üti meg a maximális tízet a környéken. Hogyha ki szeretnénk ruccanni Nyékládházáról, rögtön máris egy barátságos kis településre lyukadhatunk ki, ez pedig nem más, mint Mályi. Ha kedvünk tartja, lesétálhatunk a Mályi-tóhoz is, ahol igényesen kialakított környezetben pihenhetünk meg. Mályiban található még egy Díszállatkert is, amit az év minden szakában megtekinthetünk előzetes bejelentkezés után.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük