Kezdőlap » Látnivalók » Milyen hely New York?

Milyen hely New York?

Elég gyakori, hogy, ha valakit megkérünk, hogy mondjon, öt olyan helyet ahova el akar jutni az élete során, akkor biztos köztük lesz New york is. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen nagyon szép hely és van neki egy sajátos ritmusa és stílusa, ami egyszerűen elvarázsol. New York-ot úgy is nevezik, hogy nagy alma vagy a város, amely sosem alszik.

Az alma név abból ered, hogy vannak elég szép részei, mint az almának és vannak ütött részei is, mint minden más városnak. Egyszer, ha eljutunk, van pár helyszín, amit mindenképpen érdemes meglátogatni. Ilyen például a Szabadság-szobor, amely a Liberty Island-en található már 1885 óta (Franciaország ajándékozta Amerikának). 46 méter magas és 225 tonna, a szabadság és a függetlenség jelképe. A második igen népszerű turisztikai látványosság az Empire State Building, 1931 óta emelkedik ki a new york-i rengetegből.

A nagy fényes reklámok kavalkádját a Time Square-en látható. A nevét arról kapta, hogy még 1904-ben ide költözött a New York Times szerkesztősége. Az első kivetített reklám a Wrigley’s rágógumié volt.
És itt tartják a világ legnagyobb és leglátványosabb szilveszteri buliját is, már 1907 óta. Említésre méltó még a Broadway, ami 20 km hosszú és a legrégebbik főútvonal New York-ban. Ezen az úton található a híres Broadway-színház is, amelyből persze nem csak egy van és többségük nem is a főúton helyezkedik el. New York-ról kijelenthetjük, hogy egy kiismerhetetlen város, folyton változik, és folyton mozgásban van. Ha pezsgésre vágyunk ott biztos megtaláljuk a helyünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük