Kezdőlap » Látnivalók » Milyen hely Lillafüred?

Milyen hely Lillafüred?

Miskolc mellett található egy kis turistaközpont, aminek a neve Lillafüred, és amit Magyarországon sok csak úgy becéznek mint a „Bükki völgyzugoly” .
Fekvését tekintve egy völgyben található, ahol a Garadna patak és Szinva patak találkozik, északról pedig egy mesterségesen létrehozott tó, a Hámori tó határolja. A legfőbb látványossága a majdnem száz éves Palotaszálló amit még a Horthy kormány idején kezdtek el építeni. A szálló alatt található egy függőkert is, aminek a rekonstrukcióját idén ősszel fejezték be, és innentől fogva egy komplex helyszín lett színházi, és koncert előadásoknak is. A völgyben közlekedik a folyamatosan üzemelő Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút, ami több ezer embert szállít egy évben a Garadna-Dorottya utcai vasútvonalon, ahol a Bükk szépségeit és környék természeti látványosságait, köztük az Őskohót, és a Pisztrángos tavakat is megismerhetik, akik felülnek a felejthetetlen élvezett nyújtó kisvonatra. Lillafüreden 3 ritka kialakulású barlang is található, amik közül az Anna-mésztufa barlang és az István-barlang látogatható a nyári időszakban és kérésre télen is kinyitják a pénztárakat. A gyereket megannyi árus és bazár várja, a felnőtteket pedig több étterem is csalogatja ahol a helyi pisztráng különlegességeket is meglehet kóstolni elég kedvező árfekvésben. A hely egy híres múzeumnak, a Herman Ottó emlékháznak is otthont ad, ahol a természettudós életpályájával lehet megismerkedni a saját kutatóházában. A hely igazi hangulatát mégis sokak szerint a Lillafüreden vízesés adja meg, mivel szinte minden évszakban a legtöbb látogatót vonzza, a több méter magasból lezúduló víztömeg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol csodálhatjuk meg az Iglesia de San Francisco-t?

Ezt a különleges látványt nyújtó templomot – Venezuela legszebb, latin-amerikai koloniális stílusú épületeinek egyikét – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük