Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen hatással vannak a szervezetünkre a frontok?

Milyen hatással vannak a szervezetünkre a frontok?

Vannak olyan emberek, akikre a frontok egyáltalán nem hatnak, legalábbis nem érzik ezeknek hatásait. Általánosságban azonban elmondható, hogy a legtöbb ember megérzi az időjárás- változást és ennek mértéke egyénileg változik.
Már a kisbaba is lehet nyűgösebb, sírósabb egy egy front jelentkezésekor, megfigyelhető, hogy általában a szelesebb idő megviseli őket. Esetleg a másik véglet figyelhető meg, aluszékonyabbá válik a baba, ami talán szerencsésebb állapot, mint a sírosság, de figyeljünk arra, hogy megfelelően táplálkozzon, ne hagyjuk több órán keresztül aludni.
Később a nagyobb ( óvodás) gyermek már panaszkodhat fejfájásra, észre vehetjük, hogy nyűgösebb, nehezebben viseli a kudarcokat, esetleg elevenebb, fel van pörögve. Próbáljunk türelmesebbnek lenni vele, mert ha mi is idegesek vagyunk azt ő megérzi és átveszi.
Felnőtt korban már egészen komoly tünetek is jelentkezhetnek, általában vagy a hideg- , vagy a melegfrontra vagyunk érzékenyek, bár van aki megérzi mindkettőt.
A fejfájás mellett ingerlékenység, feszültség jelentkezhet. Érezhetjük, hogy türelmetlenebbek vagyunk egymással, nehezebben viseljük az elvégzendő tevékenységeket.
Ízületi problémáink felerősödhetnek, ami maga után vonhat egy általános rossz közérzetet, lázasnak érezhetjük magunkat, minden mozdulat fájhat.
A közlekedésben több baleset figyelhető meg, reflexeink lelassulnak, az ingerlékenység miatt kapkodóbbá válhatunk, figyelmetlenebbé.
Próbálunk nyugodt légkört teremteni magunk körül, illatokkal, színekkel javítsunk közérzetünkön.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük