Kezdőlap » Családi élet » Milyen hatással vannak az internetes játékok gyermekeinkre?

Milyen hatással vannak az internetes játékok gyermekeinkre?

Napjainkban a számítógép a családok 80 % – ban megtalálható, már nem számít luxuscikknek mint régebben. Szükségünk van rá a munkánkban, gyermekeinknek a tanulásban.
Amíg ésszerű keretek közé szorítjuk az internetes felhasználást, addig nincs is probléma sok érdekes és hasznos információt kaphatunk. Azonban nem csak információszerzésre használhatjuk az internetet, hanem kikapcsolódásként, szórakozásként is. Filmet nézhetünk, rejtvényt fejthetünk, online játékokkal játszhatunk.
Fontos , hogy gyermekeink mindig ellenőrzött körülmények között ” szörfözzenek” , mert így nyomon követhetjük a tevékenységüket. Megóvhatjuk őket a rájuk leselkedő veszélyektől.
Mire figyeljünk ha gyermekünk megszállottja a videó- és internetes játékoknak ?
Ezeknek a játékoknak személyiségromboló hatásai is lehetnek, a sok agresszió és erőszak negatívan befolyásolja őket, a közösségben beilleszkedési zavaraik is támadhatnak, viselkedésükben antiszociális magatartásformákat is felvehetnek.
Mindennapjaikban, mindennapi tevékenységükben is problémák jelentkezhetnek, az általuk játszott virtuális világból nehezen zökkenthetőek ki és ezáltal pl. romolhat a tanulmányi eredményük.
Mindezért fontos, hogy tudjuk melyik játékkal játszik gyermekünk, kapcsolódjunk be a játékba, hogy megismerhessük a folyamatát.
Azonban nem csak romboló,de személyiségfejlesztő játékok is vannak, amelyek segítenek a tanulásban, bizonyos hiányos részképességeket fejlesztenek és ezáltal elősegíthetjük gyermekünk fejlődését.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük