Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen hatással van ránk a tánc?

Milyen hatással van ránk a tánc?

A tánc a zene ütemét követő mozgásforma. Táncolhatunk lassú vagy gyors zenére, betanult koreográfia alapján vagy spontán mozgással. A táncnak sok formája van, társastánc vagy diszkó, lassú számra összebújós vagy rockzenére fejrázós, a lényeg érzelmeink kifejezése miközben testünk követi a zene ritmusát.
Régi időkre visszatekint a múltja, bálok , összejövetelek, társasági események kísérő jelensége volt. Társadalmi réteghez, hovatartozáshoz is kötött volt, a szegényebbek nem jártak bálba az csak a gazdagok privilégiuma volt. Bálokon jelentették be az eljegyzést, bálokon volt lehetőségük ismerkedni a fiatal hölgyeknek és uraknak.
Manapság már több jelentéssel bír a tánc fogalma, mint régebben. Ha a fiatalok diszkóban lötyögnek az is tánc, ha egy társadalmi rendezvényen egy gyönyörű keringő a felvezető az is.
A tánc kitűnő feszültségoldó. Terápiás jelleggel is alkalmazzák. Otthonunkban mi is kipróbálhatjuk mennyire képes a gátlások, idegesség oldására. Fontos, hogy egyedül legyünk, tehát ne zavarjon bennünket meg a gyermek, a férj. Tegyük be kedvenc zenénket, de kipróbálhatjuk teljesen más stílusú zenével is.
Legyen minimum 30 perces. Kiindulópontnak álljunk négykézláb vagy feküdjünk le a földre, akinek ez idegen állhat is egy helyben a lényeg, hogy végig csukott legyen a szemünk. Kezdjünk el mozogni a zenére, ne koreográfia szerint hanem ahogyan az agyunk irányít, ahogyan jólesik, legyen az hajlongás, ringatás, emelés stb. A zenére koncentráljunk, érezzük a lüktetést, a ritmust. A végén garantáltan jobban fogjuk érezni magunkat. Elűzi a gondokat, problémákat az agyunkból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük