Kezdőlap » Családi élet » Milyen hatással van gyermekeinkre a családi biztonság?

Milyen hatással van gyermekeinkre a családi biztonság?

A mai világban sajnos nagyon sok családban neveli egyedül a szülő gyermekét. De ez nem jelenti azt, hogy a biztonságot, a békét nem találja meg otthonában. Sőt sokkal többet érünk el, ha nem hallja állandóan a veszekedéseket, civakodásokat vagy netán a részegen haza érkezett szülő bárgyú megnyilvánulásait. Az őt nevelő anyuka vagy apuka szeretettel meg tudja adni mindazt, amit a család valóban jelent számára.

Mit is jelent a család valódi értéke egy tizen éves gyermeknek? Áldozat a szülő részéről, amiben boldogságot talál és mindennél többet jelent a simogatás, megértés, türelem. Lehetetlen pótolni a másik szülőt, ne is próbálkozzanak vele. Csupán hasztalan energiát ölnek a megvalósíthatatlanba. Inkább fordítsák energiájukat arra, aki a legfontosabb számunkra, mert fel kell nevelni és nem mindegy milyen ember lesz belőle.

Hozzák ki a legjobbat gyermekükből. Érjenek oda a szülőértekezletre, próbáljanak a tanárral egyeztetni. Mert előbb-utóbb eljön az iskolaválasztás, amikor igazán nagy döntést kell hozni és nem biztos, hogy egyedül sikerülni fog. Nagy feladat felkészíteni a felnőttkor nehézségeire. Rengeteg változáson megy keresztül, amiben nagy szerepe van az iskolának, a tanároknak, a rokonoknak és főként a barátoknak. Nevelje sok-sok szeretettel, hogy ki ragadja, ha nem a megfelelő társaságba keveredik. Meg kell keresni azt a pontot, ami egyensúlyba, hozza kapcsolatukat és mindenképp ragaszkodni hozzá. Beleértve az egész környezetet. Azonban elzárni minden maga választott lehetőségtől nagy felelőtlenség. Ki sajátítani, elkísérni az iskola kapujáig, hogy biztos legyen abban, nem esik bántódása túlzott szülői szeretethez vezet. Nagyon nehéz, de el kell engedni a kezét, elfogadni a döntéseit, szívből jövő harmóniát alakítani ki. Mert, ha szeretünk, nem veszítjük el soha a legfontosabbat és örökre összetart.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hozza össze a családot egy közös program?

Sajnos a mai rohanó világban egyre kevesebb időnk jut a munka, a háztartás vezetés és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük