Kezdőlap » Baba-mama » Milyen hatással van az időjárás a terhességre

Milyen hatással van az időjárás a terhességre

NYÁRON
Mostanában megnövekedtek a szélsőséges időjárási viszonyok hazánkban is. Különösen a meleg nyarak és a nagyon hideg telek a jellemzőek. Terhesen ezeket az időjárási viszonyokat még nehezebben viseli el az ember.

Amikor a hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik, terhesen ne menjünk ki a szabadba. Amennyiben elkerülhetetlen akkor is, inkább egy könnyű, szellős ruhát viseljünk, kalappal. A naptejet se felejtsük el, minél magasabb faktorszámú, annál jobb.

A terhesség alatt bekövetkező bőrelváltozások, nyáron sokkal jobban látszódnak a nap miatt. A pihenéskor legjobb hely egy hűvös szoba, vagy egy légkondicionált helyiség.

Aki tornázni szeretne terhesen, az inkább egy hűvös szobában tegye és ne kint a legnagyobb melegben. Ajánlott, ha mindenféleképpen kint akar valaki mozogni valaki nyáron, hogy inkább kora reggel tegyük, amikor még hűvös a levegő. Terhesség idején a szervezet anyagcseréje fokozottan működik, ami miatt könnyen túlhevülhet a szervezet. Nyáron a melegben napi 2-3 liter folyadékot kell meginni, a terheseknek ajánlott ennél többet is. Italként ne cukros löttyöket, hanem inkább gyümölcslevet vagy ásványvizet fogyasszunk.

TÉLEN
Érdemes betartani bizonyos szabályokat. A méhlepény vérellátása csökken a hideg levegő miatt, ami a magzat felé is lecsökkenti a tápanyagáramlást. Fontos, hogy melegen öltözködjünk, különösen a has-, derék- és csípő-részen. Ügyeljünk arra, hogy nehogy megfázzunk a várandóság alatt, mert sem lázcsillapítókat, sem antibiotikumot nem szedhetünk ebben az életszakaszunkban. Amennyiben mégis megfáznánk, a természetes gyógymódokat részesítsük előnyben. Ha a betegség nem múlik, vagy súlyosnak érezzük, mindenféleképpen forduljunk orvoshoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hordozás (gyerekhordó) eredete

A kötődő nevelés mint fogalom, a hétköznapokban a szeretetben, gondoskodásban nyilvánul meg, valójában ennél sokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük