Kezdőlap » Baba-mama » Milyen hatással van a szoptatás a családra?

Milyen hatással van a szoptatás a családra?

A szoptatás egy gyönyörű dolog, fontos és erős kapocs a baba és az édesanyja között, de hatással van az egész családra, mivel a szoptatás által egészségesebb és ellenállóbb lesz a csecsemő így ha esetleg megbetegszik a család valamelyik tagja nem szükséges teljesen elkülöníteni, ez általában nagyobb testvérnél jelentkezik, aki óvodába vagy iskolába jár. Az elkülönítés csak felesleges feszültséget ébresztene a nagyobbik testvérben, hisz ezzel ő teljesen kívül állónak érezné magát, szerencsére az anyatej segít a csecsemőnek az immunrendszer ellenállóbbá tételében.

A szoptatás boldogság érzetet kelt a babában és az anyában, ezáltal az apa is kiegyensúlyozottabb lesz, hisz a boldogságot fogja ő is csak érzékelni és az együtt élő család többi tagja is. A tápszer ráadásul növeli a család kiadásait is hiszen nem biztos, hogy babánk elfogadja a legolcsóbb tápszert, előfordulhat, hogy mélyen kell nyúlni a pénztárcába, hogy megvegyük az egész havi adagot a babának.

A tápszer adása mellet fokozottan figyelni kell a sterilizálásra ez plusz időt igényel, szemben a szoptatással, ahol teljesen sterilen kerül az anyatej a babához, a megfelelő hőmérsékleten, így az édesanya több időt takarít meg melyet másra is használhat, akár egy kellemes beszélgetésre, vagy a többi gyermekkel való játékra, így ők sem érzik magukat elhanyagoltnak. A szoptatás lehetővé teszi, hogy a család kimozdulhasson akár strandra látogasson, hisz egy kis sátor elegendő, amelybe az édesanya kettesben lehet a babával a szoptatáshoz és nem kell félni, hogy nem lesz megfelelő a tej hőmérséklete vagy esetleg a nagy melegben megromlik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük