Kezdőlap » Családi élet » Milyen hatással van a gyerekre ha a szülő kiabál vele?

Milyen hatással van a gyerekre ha a szülő kiabál vele?

Azok a párok akiknek már volt a családban gyermekáldás, azok tudják, hogy nem mindig olyan szép és jó mint aminek tűnik a szülői fegyelem és nevelés.
Ahogy a gyerekek egyre csak nőnek úgy alakulnak ki a különböző problémák. Sok esetben a szülő ilyenkor már kiabál a gyermekkel, ami nem biztos hogy ez épp jó a gyerek részére.
A szülők többsége, a kiabálást megmagyarázza azzal, hogy másképp már nem tud fegyelmet tartani a gyermeke számára és ezzel próbálja a tekintélyét megtartani. A rendszeres kiabálással csak a szülő azt éri el, hogy a gyerek egy idő után nem veszi fel a dolgokat és közömbös lesz számára amit a szülő így próbál mondani.
A gyermekben a rendszeres kiabálás ront és kialakul benne az önbizalomhiány. A rendszeres kiabálással a gyermekben csökkenek az önértékelések.
A rendszeres kiabálás a gyerekkel egy idő után agresszivitást vált ki a gyermekből, mert már kicsiként úgy fogja gondolni hogy ez a helyes magatartás és így fog viselkedni akár már 3-4 éves korban. Ezáltal a kisgyerekek is agresszívan fognak viselkedni a többi társukkal. Azok a gyerekek akikkel sokat kiabáltak a szülők, félénkekké és szorongásossá válnak. Ez a félelem és szorongás akár kihathat a felnőtt korra is amikor is nem fog merni belemenni semmilyen konfliktusba, mi azt eredményezi, hogy nem fog előrébb jutni az életben.
A gyerekek körében még gyakori, hogy az iskolában ezek az okok miatt csökken a koncentrációs képesség, ami a tanulásban is problémákat fog okozni.
Ezek az okok elég súlyosak, ezért igyekezzünk a lehető legtürelmesebbek a gyerekekkel és minél kevesebbet felemelni a hangunkat, mert a későbbiekben gondjaink lehetnek ebből kifolyólag. Ha esetleg megtörtént a baj, akkor ismerjük el és kérjünk elnézést a gyermekünktől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük