Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen hatások érhetik szívünket?

Milyen hatások érhetik szívünket?

Az érzelmeken kívül olyan hatások is érhetik szívünket, ami ártalmas egészségünkre. Fájhat egy kapcsolat felbomlásáért, egy szeretett személy elvesztéséért, válásból kifolyólag. Ezeket saját magunk orvosoljuk, vagy rá bízzuk az időre. Akkor van nagyobb baj, ha orvoshoz kell fordulni, mert érezzük nem a megfelelő módon működik. Szaporább vagy lassabb a szívverés, ereink felnyomják bőrünket a túlzott hajtásban. A helyes táplálkozás védi az érrendszert és megkönnyíti szívünk védekező erejét a behatásoktól. Fogyasszunk zsír szegény ételeket, zöldséget, gyümölcsöt és amint tehetjük, sportoljunk napi fél órát. A folyadékpótlásra is nagyon figyeljünk oda.

Két-három litert el kell fogyasztani naponta, mert így a vérkeringés és anyagcsere a megfelelő ritmusban halad. Annak nehezebb, aki ülő munkát végez vagy annak, akinek nagy erőkifejtést kell alkalmaznia tevékenysége közben. Mindenképp kerüljük a stresszt. Persze ez napjainkban igen nagy kiváltság és sokan ki sem tudják kerülni. Tartson szünetet és beszélgessen munkatársaival, amíg vissza nem tér a nyugalom állapotába. Ne tartsa magába gondjait. Csökkenti a szorongást, javítja közérzetét, mert oda figyel másokra és nincs ideje a vérnyomásának az egekbe szökni.

Javítja hangulatát, ha részt vesz családi összejövetelen vagy csak tart egy kellemes estét barátaival. Nevessen sokat. A nevetés a legjobb módszer a stressz elkerülésére és javítja egészségi állapotát. Takarítsa ki lakását, énekeljen a zuhany alatt, szeretkezzen minél többet kedvesével. Mert szívünk legnagyobb ellensége a stressz és sok betegség tápanyaga.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A mandulatej: egészséges, növényi alternatíva a tehéntej helyett

Mandulatej: a név ugyan rendszeresen használt, szigorúbb értelmben véve azonban félrevezető. A boltokban található, “mandulatej” …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük