Kezdőlap » Családi élet » Milyen hatásai vannak az iskolakezdésnek?

Milyen hatásai vannak az iskolakezdésnek?

Hűvösödnek a reggelek, gyengül a nap ereje, jelzi a nyárnak hamarosan vége. Rövid volt, mint minden évben, de hiába kesergünk az idő múlását lehetetlen megállítani. Sok család még él az utolsó két hét adta lehetőséggel, nyaralni mennek. Balatonra kempingezni, wellness üdülőkbe pihentetni fáradt tagjaikat. Gyerekeink annál türelmetlenebbek.

A nyár végén itt a szeptember és kezdődik az iskola. Izgatottan keresik a megmaradt tanszereket, böngészik, az internetet ahol fel van tüntetve a könyv osztás és a tanévnyitó ünnepély időpontja. Rég látott osztálytársakkal előre tervezik a viszont látást a tanárokkal való találkozást. Előkészítik a kis szuvenírt, amit barátaiknak vásároltak egy kellemes nyaralás során.

Lelkesen kezdik csomagolni a füzeteket, könyveket majd előkerül az iskolatáska. Már napokkal az évnyitó előtt kikészítik ünneplőruhájukat és a hatás érdekében, mivel már nagyobbak egy évvel mindenből újat szeretnének. S a szülőknek tudomást kell venni, hogy gyermeke ízlése lassan kifejlődik és az is előfordulhat, hogy merőben megváltozott. Majd eljön a nap és arcán boldog mosollyal belép, az iskola kapuján ahol már várják társai. Az ünnepély alatt elgyengülnek a szülők és büszkeség tölti el szívét, mert ott áll a sorban, akiért mindent megtenne és a világon a legfontosabb. Együtt végighallgatják, az igazgató ünnepélyes köszöntését a verseket a tanárok által ismertetett iskola terveket. Akkor minden szülő elhatározza, hogy ott lesz a szülőértekezleteken, részt vesz a közösség munkájában és folyamatosan tartja a kapcsolatot az osztályfőnökkel. A legszebb pillanat az iskolakezdés megnyitóján.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük