Kezdőlap » Baba-mama » Milyen hatása van a számítógépnek kiskorban?

Milyen hatása van a számítógépnek kiskorban?

A három-négy éves gyerekek már tudják önállóan kezelni a számítógépet illetve a számítástechnikai eszközöket. Ez egészen addig nem gond, amíg ezt nem egyedül teszi, hanem a szülővel és a számára megfelelő fejlesztő játékokat és programokat használja. Sok esetben sajnos ez nem teljesen mindig így működik, a szülök leültetik a gyermeket a számítógép elé, bekapcsolnak egy játékot neki, amiről fogalmuk sincs miről is szól valójában és úgy gondolják ők addig teszik a teendőjüket. Ezzel sem lenne semmi baj, ha tudnák milyen játékot kapcsolnak be, vagy padig milyen mesét néz a gyermek.

Ha véletlenül olyan oldalra keveredik, amit mi nem feltétlenül szeretnénk, hogy lásson jobb ha teszünk gyerekzárat az ilyen oldalakra. Attól persze nem lehet teljesen megfosztani, hogy számítástechnikai eszközöket használjon, hisz ez a jövő és minél előbb bele tanul, annál jobban tudja majd később alkalmazni. Inkább a megelőzés fontos, hogy ne használhasson olyan oldalakat, amelyeket nem elősegítik, hanem hátráltatják a szellemi fejlődését vagy esetleg nem jó irányba terelik. Az erőszakos, provokatív oldalakat le kell tiltani, hogy ne férjen hozzá a gyermek és a legjobb, ha felügyelet mellett használja az eszközt így biztos, hogy elkerülhető a nem megfelelő oldalak, programok használata.

A kifejezetten ennek a korosztálynak kifejlesztettet programok és oldalak jó szórakozási lehetőséget nyújtanak mind a szülő, mind a gyermek számára. Arra viszont figyelnünk kell, hogy ne csak ez legyen a közös időtöltés, hanem többféle módon legyünk együtt gyermekünkkel, ne csak a számítógépet tekintse közös programnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük