Kezdőlap » Baba-mama » Milyen hatása van a közös programoknak?

Milyen hatása van a közös programoknak?

Amikor a család otthon van általában mindenki a saját dolgával törődik. Az anya vezeti a háztartást, ha dolgozik máshol, akkor ilyenkor próbálja bepótolni az elmarad tevékenységet, az apa pihen vagy ellátja a ház körüli férfi munkát és a gyerek ezt úgy éli meg, hogy sosincs idejük arra, hogy vele foglalkozzanak. Ezt számos szülő azzal ellensúlyozza, hogy megvesz mindent gyermekének ezzel próbál könnyíteni a lelkiismeretén, hogy kevés időt tölt vele, pedig ez kevés a gyermek számára. Attól még hogy több száz játéka van már nem érzi magát fontosabbnak, mintha csak egy pár és több időt tölt szüleivel, annál nincs nagyobb érték számára.
Egy kirándulás, közös mesenézés vagy csak éppen egy órás játék sokkal fontosabb neki, mint egy új játék. Ezt sokan megfogadjuk a gyermek születése előtt, hogy mi nem válunk ilyen szülővé, aki háttérbe szorítja a munka mögött a gyermekét, de sajnos akaratunk ellenére, talán észre sem vesszük mégis ilyenné válunk.

Ezzel azt a lehetőséget teremtjük meg, hogy a gyermek elfogadja a kialakult helyzetet és ezt tekinti követendő példának. Próbáljuk ezt elkerülni és több időt fordítani gyermekünkre, lehet , hogy fontosabb egy játék, mint a teljesen kitakarított lakás, vagy a hétfogásos vacsora. Néha ha tehetjük menjünk el vele étterembe, moziba vagy csak közösen biciklizni, sétálni, ezzel olyan élményt adunk a számára, melyet később, ha ő is felnőtt lesz és gyermeke születik követni fog, és sokkal büszkébbek leszünk rá, ha így tesz, mintha mindig minden tökéletes lenne a munkájában és a lakásában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük