Kezdőlap » Családi élet » Milyen hatása van a konyhakertnek?

Milyen hatása van a konyhakertnek?

A van lehetőségünk a kert használatához semmiképpen ne szalasszuk el kihasználni ezt a lehetőséget. A kerti munkák jó idő töltést nyújtanak arra, hogy egy kicsit kiessünk, kiszakadjunk a mindennapi mókuskerékből. Ezzel hiába munka akkor is kicsit felfrissít minket, remek kikapcsolódás, hisz nem a megszokott munkát végezzük, sőt ha valaki egész nap ülő munkát végez néha jól esik neki egy kis mozgás. A gyerekek is élvezik a kerti munkát, adjunk nekik lehetőséget, hogy ők is csináljanak saját kis kertet, melyet gondozhatnak kedvük szerint. Kerítsük el nekik egy kis részt, melyet ők ültethetnek be és öntözhetnek majd.

A kertnek számos jó tulajdonsága van, amellett, hogy remek mozgási lehetőség még megtermeszthetjük a számunkra fontos zöldségeket, gyümölcsöket, ezzel pénzt spórolhatunk és egészségesebb ételt fogyaszthatunk. A téli eltevések pedig szintén jó idő töltés, amikor a gyerek segítségét kérhetjük és ez emlékezetes lesz a számukra. Arról nem is beszélve, hogy a házi készítésű lekvár, savanyúság és befőtt mindig finomabb és egészségesebb, mint a bolti. A saját kezűleg elrakott termékek sokkal olcsóbban előállíthatók, mint a boltban vásároltak, ezzel pénzt spórolhatunk a család számára. A megtermesztett gyümölcsökből rendkívül finom szörpöket is készíthetünk, melyeket nyugodtan fogyaszthatnak gyermekeink, hisz teljesen tartósítószermentesek, és nem tartalmaznak semmilyen színezéket sem.

A kertnek rengetek jó hatása van a család életére érdemes tehát kihasználni, ha valaki rendelkezik vele, nem szabad elszalasztani egy ilyen remek élelemforrást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük