Kezdőlap » Hobbi » Milyen gyakran fürdessük a kutyánkat ?

Milyen gyakran fürdessük a kutyánkat ?

A lakásban tartott kutya nem lehet szutykos, különösen az egészen kis testűek nem , amelyek nemcsak a gazdáig ölébe, hanem ágyukba is bekéredzkedhetnek. Természetes tehát , hogy a lakásban tartott kutyákat lehet, sőt kell is fürdetni. A kérdés csak az , hogy mivel és hányszor? A megfelelő samponok használatával kiküszöbölhető , hogy a fürdetés során kioldódjon a bőr természetes zsírtartalma, és a bőr kiszáradjon,bőrviszketés alakuljon ki .

Azokat a kutyasamponokat részesítsük előnyben amelyeknek kéntartalmuk révén korpátlanító hatásuk van és /vagy szeléntartalmuk miatt a hámra és a szőrhagymákra tápláló, serkentő hatást ejtenek ki. Előnyös gyógyhatású a gyógyszerként használható kénes gyógysampon is ,amellyel akár hetente meg lehet fürdetni a kutyát. Más samponoknak nemcsak fertőtlenítő hanem kullancs és bolhaölő hatása is van . jóllehet a samponok bolhaölő hatásáról nem kell lemondani, hatásosságuk időtartama azonban kérdéses.

A külső élősködők ellen állandóan hatékony védelmet csak az állandóan viselt bolhanyakörv nyújt. Vannak olyan kutyák m mint ahogy emberek is , amelyeknek füle, helyebben külső hallójárata érzékeny a hosszú fürdőzésekre amelynek a hátterében az húzódik meg hogy na nedvesség hatására a hallójárat finom bőre fellazul és a jelenlévő baktériumok melyek száma a piszkos vízzel még csak gyarapodik a mélybe hatolva és fájdalmas bőrgyulladás alakul ki.

Természetes, hogy a vízhez szokott kutyák és gazdáik nem mondanak le a fürdésről , ezért helyesebb, ha megelőzzük a bajt és már vízbe menetel előtt zsíros krémmel vonjuk be a hallójára bőrét , fürdés után pedig nyeles fültisztító vattával kiszárítjuk. Így bárhol fürdetjük is kutyánkat , sok bajt megelőzhetünk. Arra azonban figyeljünk , hogy Magyarország területén korlátozott számban van lehetőségünk kutyánkkal együtt fürdőzni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük