Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen frizurák ajánlottak kerek, és ovális arcformához?

Milyen frizurák ajánlottak kerek, és ovális arcformához?

A kerek, és az ovális arcforma vonalai finomak, nőiesek. Kerek arcforma esetében az arc két oldala közötti távolság nagyjából megegyezik a homlok, és az áll közötti távolsággal. Az ovális forma ennél valamivel hosszabb, valamint az áll hangsúlyosabb.

A kerek arcformához előnyösek az arcot oldalt takaró frizurák. A vállig érő haj optikailag hosszabbnak láttatja az arcot. Aki hosszú, természetesen göndör hajkoronával rendelkezik, annak ajánlott a lépcsőzetes vágás. A rövidebb hajviseletek közül az oldalt tépett frizura mutat előnyösen. A frufru azonban ennek a típusnak nem ajánlott: kihangsúlyozza az arc kerekségét. Az állig érő egyenes, illetve a látványosabb, extrémebb göndör frizurák is kerülendőek. A választék ne legyen mélyen.

Az ovális arcformához szinte minden hajviselet jól áll. Csak néhány frizura kerülendő: a feltupírozott hajviseletek, a fejtetőre halmozott, dús haj hosszabbítja az arcot. A haj vágásánál vegyünk figyelembe a természetes esését: így a frizura könnyebben kezelhető marad később is. Aki rövidebb hajat visel, ügyeljen arra, hogy néhány tincset hagyjon a homlokra lógni, ezzel lágyítja az arcvonásokat. A félhosszú, vagy hosszabb haj esetén kimondottan jól mutat, ha a felső részen simára fésüljük, és alul göndörítjük a tincseket. Ha vékony szálú a haj, dúsabb hatást érhetünk el, ha lehajtott fejjel szárítjuk. Ez a módszer tartást ad a hajnak, és megelőzi, hogy a frizuránk lelapuljon. A sűrű hajhoz használjunk nedvességet tartalmazó hajbalzsamot, ami könnyebben kezelhetővé teszi.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kerüljük el a bőr irritációját a láb borotválásánál?

A sima, szőrtelen lábakat a nők nagy része fontosnak tartja. A zavaró szőrszálakat legtöbbször borotválással …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük