Kezdőlap » Karácsony » Milyen filmeket nézzünk Karácsonykor?

Milyen filmeket nézzünk Karácsonykor?

Az ünnepek közeledtével egyre több olyan hirdetéssel találkozhatunk a televízióban, hogy milyen filmeket fognak sugározni Karácsony alatt. Szentestén általában Jézus születésével, életével kapcsolatos, valamint evangéliumi mondanivalót tartalmazó filmeket láthatunk, majd a második és a harmadik napon inkább vígjátékokat, vidám filmeket sugároznak a különféle csatornák.

Néhány film ilyenkor mindig terítékre kerül, ilyen például a Télapu, valamint a Reszkessetek betörők című filmek. Egyes csatornák már novemberben elkezdtek karácsonyi témájú filmeket adni, ezek általában nem tiszta vígjátékok, hanem érzelmi töltéssel is ellátott filmek. Régebben láttam egy nagyon szép filmet, ami a Csendes Éj című alkotás szerzőjéről szólt, sajnos azóta nem ismételték.

Én kifejezetten szeretem a karácsonyi témájú filmeket, de nem csak azokat, amik feltétlen humorral szolgálnak, hanem azokat is, mely komolyabb tartalommal bírnak. Ilyen a Karácsonyi Ének című film, mely egy zsugori, érzéketlen emberről Ebeneser Scroogeról szól.
Őt csak a pénz érdekli, az emberek, akik szívből szeretik egymást kifejezettem bosszantják, mígnem megjelent számára a Karácsony szelleme és egy időutazásra vitte. Megmutatta neki addigi életét, szembesült azzal, hogy halála után mi fog történni, de kapott egy lehetőséget, hogy megváltoztassa az életét és Ebeneser Scrooge élt vele. Szeretetteljes emberré vált, és így élte le hátralevő életét. Érdemes megnézni a Karácsonyi csínytevő című filmet is, ami egy kedves történet egy tolvaj fiatal nőről, akinek úgy alakul az élete, hogy vigyáznia kell nővérének gyerekeire, s mivel eddig nem volt egy nagy család centrikus ember , az együttlét érdekes dolgokat hoz ki a családból, természetesen happy and-del a végén.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük