Kezdőlap » Film » Milyen film a Kocka?

Milyen film a Kocka?

Néhány ember egy hatalmas, kocka alakú épületben ébred. A komplexum egy gigantikus méretű labirintus, több ezer kocka alakú szobával, melyek közül rengeteg halálos csapdát rejt. A bent lévő emberek – akik közül egyikük sem emlékszik rá, hogyan került oda – egyetlen célja, hogy megtalálják a kijutáshoz vezető utat. A Kocka Vincezno Natali első nagyjátékfilmje, melyet 1997-ben rendezett minimális költségvetésből. A film alapja egy kreatív scifi nyomvonalát célozza meg, a felszín alatt azonban sokkal több ennél. Egy pazarul kigondolt, nagyszerűen megírt és megrendezett lélektani horror, ami tökéletes precizitással mutatja be a barbár emberi ösztönöket, melyek a bezártság és bizonytalanság hatására fokozatosan átveszik ...

Néhány ember egy hatalmas, kocka alakú épületben ébred. A komplexum egy gigantikus méretű labirintus, több ezer kocka alakú szobával, melyek közül rengeteg halálos csapdát rejt. A bent lévő emberek – akik közül egyikük sem emlékszik rá, hogyan került oda – egyetlen célja, hogy megtalálják a kijutáshoz vezető utat.
A Kocka Vincezno Natali első nagyjátékfilmje, melyet 1997-ben rendezett minimális költségvetésből. A film alapja egy kreatív scifi nyomvonalát célozza meg, a felszín alatt azonban sokkal több ennél. Egy pazarul kigondolt, nagyszerűen megírt és megrendezett lélektani horror, ami tökéletes precizitással mutatja be a barbár emberi ösztönöket, melyek a bezártság és bizonytalanság hatására fokozatosan átveszik az uralmat a józan ész felett. Natali fantasztikus hozzáértéssel ügyel arra, hogy minden jelenet egyre feszültebb legyen az előtte lévőnél, és, hogy a korábban szimpatikus – vagy éppen ellenszenves – szereplők fokozatos jellemváltozáson menjenek át.
A színészek nagyszerű teljesítményt nyújtanak, kiemelendő David Hewlett és Maurice Dean Wint játéka, akik a film legösszetettebb jellemeit keltik életre, elképesztő hitelességgel.
A Kocka nem nevezhető kifejezetten brutális filmnek, ám egy-egy jelenet rendkívül véres és naturális. A zene minimális használata szintén tetszetős húzás. Legtöbbször csak atmoszféra teremtő zajokat, zörejeket hallunk, melyek tovább erősítik a nézőben a bezártság érzését, akik így önkéntelenül is úgy érzik majd, hogy ők maguk is a rejtélyes kocka foglyai.
Vincezo Natali rendezői bemutatkozása semmiképp sem sikerülhetett volna ennél jobban. A Kocka egy feszes tempójú, a minimalista stílusa ellenére is rabul ejtő mestermű.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a vasember 3?

New York, és a bosszúállók után vagyunk. Tony éli megszokott életét. Páncélokat épít, és éli ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.