Kezdőlap » Film » Milyen film a Kisvárosi gyilkosságok?

Milyen film a Kisvárosi gyilkosságok?

Részemről kedvelem a régi sorozatokat, a régi krimiket melyeken felnőttem, így a Derrick, Colombo, San Francisco utcáin, stb. mind a kedvenceim közé tartozik. Az utóbbi időben megkedveltem a Kisvárosi gyilkosságok című krimisorozatot, amely Angliában játszódik egy kitalált helyszínen,melynek Midsomer a neve. A különböző epizódok története is tetszik, mert egyáltalán nem a megszokott krimi sémák alapján épül fel.

A fejezetek során mindig három gyilkosság történik, a nyomozás Anglia gyönyörű helyszínein folyik, az epizódok sokszor önmagukban természetfilmként is nézhetőek. A történetek főszereplője Thomas Barnaby főfelügyelő, aki a maga higgadt, meggondolt módján amúgy “angolosan” deríti fel a bűncselekmények elkövetőit. A felderítésben segítséget nyújt neki Troy őrmester, akit egy idő után kiírtak a sorozatból, helyét Scott őrmester vette át. A történeteket átszövik a finom intrikák, melyek néhol kicsit Agatha Christiesre sikerültek, akár Poirot is lehetne a detektív.

A történetekbe beleszőtték Barnaby családi életét is, felesége Joyce Barnaby és lánya Culli Barnaby tartozik a szűkebb családhoz. Természetesen a néha bekövetkező családi vacsorákat többször is megszakítják a késő esti telefonhívások, melyek Barnaby számára újabb munkát jelentenek. A figurák is igen angolosra sikerültek, aki szereti az angol filmeket és a krimiket, azoknak biztosan tetszeni fog a Kisvárosi gyilkosságok. Az újabb történetekben már a nyugállományba vonult főfelügyelő helyett unokatestvére John Barnaby főfelügyelő nyomoz, aki már pszichológiai vizsgával is rendelkezik. Az ő karaktere kicsit más de a történetek hasonló okossággal vannak kitalálva, így a sorozat nem vesztett a nézhetőségéből.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük