Kezdőlap » Film » Milyen film a Detour?

Milyen film a Detour?

A Detour egy 2013-ban készült olcsó költségvetésből forgatott film William Dickerson rendezésében. A történet szerint egy Jackson nevű férfi az autójával együtt a föld alá kerül. Miután felismeri a tényt, hogy nem számíthat külső segítségre, minden lehetséges eszközzel próbál kiutat találni a szorult helyzetéből.
A Detour voltaképpen teljes egészében úgynevezett „egyszereplős film”. Felvezetés eyáltalán nincs, már a legelső képkockán azt látjuk, hogy Jackson felébred a föld alá került autóban. Az ezt követő tíz-tiznöt perc kicsit lassabb tempójú, utána viszont nagyon felgyorsul a cselekmény. Nagxon dicséretes, hogy a rendező a történet szinte teljes egészét a kocsi szűk helyiségébe szorította, a játékidő döntő részében nem látunk mást, csak Jacksont, ahogy minden erejével próbál kiutat találni. Ezen a téren nagyon jól teljesít a Detour. Kreatív és fantáziadús ötleteket vonulnak fel előttünk, külön kiemelendő például az a jelenet, amiben a főhős a kocsitetőn keresztül üt át egy vascsövet, hogy megmérje, milyen messze van a felszíntől.
Az atmoszféra rendkívül zord, és sötét, nagyon erősen érződik a klausztrofób hatás. Visszatekintések csak néha vannak, akkor is csak rövid ideig, ezen felül néha álomjeleneteket is látunk, melyek horrorisztikus hangulata nagyszerűen illeszkedik az összképbe.
Neil Hopkins alakítja Jacksont, és voltaképpen ő a film egyedüli fontos szereplője. Színészi teljesítménye ugyan hagy némi kívánni valót maga után, ám el kell ismerni, hogy nagyon nehéz feladat lehetett a számára, hogy teljesen egyedül fenntartsa a néző érdeklődését másfél órán keresztül. Összességében tisztességesen helytáll a kamera előtt.
A Detour egy korántsem hibátlan, de kétségtelenül ügyesen elkészített alkotás, amire mindenkinek érdemes rászánni az időt, aki egy feszült, erős hangulatú filmre vágyik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a Hupikék törpikék 2?

A Hupikék törpikék című film első része igencsak komoly sikereket aratott világszerte a mozikban, ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük