Kezdőlap » Film » Milyen film az Oscar?

Milyen film az Oscar?

Az Oscar egy 1991-ben készült vígjáték, egy 1967-es azonos című alkotás újrafeldolgozása. A rendező John Landis, a főszerepekben pedig Sylvester Stallone, Marisa Tomei, Tim Curry, és Chazz Palminteri látható.

A cselekmény szerint adott egy maffiavezér, Angelo Provolone (Stallone), aki haldokló apja (Kirk Douglas még ebben az igencsak rövid szerepben is nagyszerű) utolsó kívánságát teljesítve fel szeretne hagyni korábbi életével, és jó útra kíván térni. Ehhez ideális lehetőség számára a bankszakma, ám a várva várt napon, mikor lehetősége lenne maga mögött hagyni múltját, úgy tűnik, minden a feje tetejére áll, félreértések egész sora követi egymást, egy igazán eseménydús napot tartogatva Angelo Provolone számára.

Az Oscar egy fantasztikus szituációkomédia. Nehéz lenne összeszámolni, hogy a film játékideje alatt összesen hány kacagtató jelenettel és poénnal találkozunk. A színészek egytől egyig remekelnek, élükön Stallonéval, aki ezzel a szereppel bebizonyította, hogy nem csak akciófilmekben, vígjátékokban is képes tökéletesen helyt állni. A mellékszereplők mindegyike vicces, emlékezetes figura, a történetvezetés rendkívül feszes tempójú és pörgős, a zenei aláfestés nagyon hangulatos, a magyar szinkron pedig az egyik legjobb, ami valaha filmhez készült.
Impozáns komédia a kilencvenes évek elejéről, melyre érdemes rászánni az időt. Minden korosztály számára bátran ajánlható, hiszen emlékezetes karakterei, valóban kimagaslóan összetett története, és a rengeteg poén miatt kellemes szórakozást nyújt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük