Kezdőlap » Film » Milyen film az Így jártam én?

Milyen film az Így jártam én?

Az Így jártam én egy 2012-ben készült film, rendezője és forgatókönyvírója Josh Radnor, aki a főszerepet is eljátszotta. A történet főszereplője a középkorú Jesse, aki egy volt tanáram meghívására visszamegy egykori egyetemére, itt számos furcsa alakkal találkozik, köztük a az itt tanuló Zibby-vel (Elisabeth Olsen), akivel különös kapcsolat alakul ki közöttük. Az események sorozata arra készteti Jesse-t, hogy valóban felnőtté váljon, és eszerint kezdjen gondolkozni.
Az Így jártam én egy nagyon lassú cselekményű, de elgondolkodtató, szép film, ami képes hihetően mesélni az emberi érzésekről. Karakterei egytől egyig érdekes és hitelesek, rendkívül dicséretes az, hogy a maguk módján még a legszélsőségesebb figurák is szimpatikusak.

Jesse karaktere szintén megnyerő, de Randor nem próbálta meg a filmjével sajátmagát eladni a nézők számára, karaktere semmivel sem több, mint bárki másé, ami szintén nagyon szimpatikus húzás. Elisabeth Olsen rendkívül bájos, de ha kell, azonnal képes drámaivá fordulni, Richard Jenkins pedig egyenesen brillírozik az életunt, cinikus, de nagyszívű nyugdíjazott tanár úr szerepében.

Lassan haladó, de mindvégig szórakoztató cselekményvezetés, hiteles dialógusok, ügyesen megírt karakterek, olykor keserédes, olyakor kacagtató humor, megkapó hangulat és tetszetős aláfestő zene jellemzik Josh Radnor második rendezését. Érdemes figyelmet szentelni az Így jártam én-nek, mert egy olyan filmről van szó, ami mindvégig leköti a néző figyelmét, és még arra is képes, hogy gondolkozásra késztessen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük