Kezdőlap » Látnivalók » Milyen film Az elnémultak?

Milyen film Az elnémultak?

A jó horrorfilmnek félelmetesnek, vagy ijesztőnek kell lennie. A legjobb horrorok mind a két tulajdonsággal rendelkeznek, megnézésük után az ember borzongva áll fel székéből.
Az elnémultak a démoni megszállás témáját feszegeti, a jól bevált klisékkel ijesztget meglehetősen hatásosan. Egy különc, szkeptikus egyetemi tanár kísérlete áll a középpontban. Be kívánja bizonyítani, hogy nincsenek természetfölötti megnyilvánulások, a megszállás szerinte csak a test negatív energiáinak megnyilvánulása. Ehhez a kísérlethez szedi össze kis csapatát, a buzgó technikust, a kísérleti alanyt ellátó fiatal nőt, és a bizonytalan operatőrt. A filmnek külön emeli feszültségét a szereplők között egyre inkább eluralkodó ellentét, a professzoron kívül mindenkinek inog a hitetlensége. Hiszen a kísérleti alany egyre erősebben produkálja az ijesztő tüneteket, amik alapján egyre egyértelműbb a démon jelenléte.

A megszállt lány, Jane pedig vonzó és fiatal, ha éppen nem a démon nyilván meg körülötte, könnyedén csavarja ujjai köre az operatőrt, Briant. A kísérletek, hogy kicsalják és megsemmisítsék a negatív energiákat, sorra kudarcba fulladnak, a démon erősödik, végül elszabadul, áldozatokat ejt. Akik még a lány mellett maradnak, a végsőkig próbálják menteni az életét (és a sajátjukat is), de később rádöbbennek, hogy nincs visszaút. Jane végül úgy dönt, a maradék emberségét bevetve megöli magát, hogy ne szabadulhasson a világra a testében lakozó borzalmas démon. Az eset egyetlen túlélője, Brian ép ésszel nem tudja megúszni a kalandot.
Különösebb tanulságot, gondolkodnivalót nem ad a film, de jó szórakozás, akik szeretnek időnként jól megijedni, biztosan élvezik majd. Néha a film átvált kézikamerás felvételre, ez miatt jobban beleéljük magunkat a történetbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük