Kezdőlap » Film » Milyen film az Electroma?

Milyen film az Electroma?

Az Electroma egy 2006-ban készült sci-fi, amit a Daft Punk nevű zenei duó készített, név szerint Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homen-Christo. Flmjük meglehetősen furcsa felépítésű, hiszen a hetven perces játékidő alatt egyetlen egyszer sem hallunk párbeszédet, a zenei aláfestés is ritka.
A főhősök szerepében két robotot látunk – nem a Daft Punk duója játsza őket, ahogy a filmben lévő zenék sem az ő szerzeményeik – akik egy elgépiesedett világban megpróbálnak emberré válni, ám sem a társadalom, sem pedig a környezetük nem engedi ezt a számukra. Az ebben a folyamatban feltűnő kezdeti lelkesedést, majd dühöt és kétségbeesést, végül pedig a szomorú beletörődést – amit a film rendkívül emlékezetes záró képsorai jelenítenek meg – mind-mind szegény eszköztárral mutatja be nekünk a rendezőpáros. A párbeszédek hiánya mellett a mimika és a gesztikuláció is teljes mértékben hiányzik az Electromából.

Az egyetlen eszköz, amivel a történetben rejlő érzéseket megjelenítik előttünk, a vizuális megvalósítás, ami valósággal szemet gyönyörködtető. A színek rendkívül erős kontrasztban állnak egymással, a tájképek üressége az első pillantástól átérezhető, a szereplők robotikus mozgása pedig csak tovább erősíti a hangulatot.
Az Electroma türelmet igénylő film, nehéz befogadni, mivel a megszokott filmes megvalósítások helyett egy nagyon is sajátos eszköztárral dolgozik, ez pedig sokaknak idegen lehet. Ha azonban képesek vagyunk átadni magunkat a film üzenetének és hangulatának, egy egyedi, elgondolkodtató filmélménnyel fogunk gazdagodni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük