Kezdőlap » Film » Milyen film A vadászat?

Milyen film A vadászat?

A vadászat egy 2012-ben készült dán thriller dráma, a Legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölték. Történetének főszereplője Lucas (Mads Mikkelsen) egy kisebb város óvodájában dolgozik. Élete békés, feleségétől ugyan elvált, de fiával jó kapcsolatban van, a gyerekek és a barátai is kedvelik, ám egy napon mindennek vége szakad.

Az egyik óvodás, Klara azt állítja, Lucas tett vele valami rosszat, a hír pedig lavinaként terjed szét a városban, míg végül mindenki elfordul Lucastól, és ellenségként kezd tekinteni a férfira, aki próbálja megvédeni magát, ám egyre inkább kicsúszik a lába alól a talaj.

A vadászat egy rendkívül depresszív hangvételű film, érzékeny és kényes témákat boncolgat, mindezt pedig nagyon is merészen teszi. Érzékletesen mutatja be az átlagemberek hiszékenységét, a folyamatot, hogy milyen könnyen válhat egy barát ellenséggé mások szemében egy egyszerű, légből kapott pletyka miatt. Bár az emberek talán kissé túlságosan is könnyen adnak Klara szavára, ez még bőven megbocsátható.

A film legnagyobb erejét a főszereplője, Mads Mikkelsen adja, aki egy rendkívül hiteles, bravúros színészi teljesítményt nyújt. Alakítása egyszerre megtört és határozott, visszafogott, de ha kell, elsöprő erejű. A többi színész is tökéletesen megállja a helyét, igaz, nem nyújtanak olyan nagyszerű teljesítményt, mint Mikkelsen.

A vadászat egy elgondolkodtató, erőteljes alkotás, ami garantáltan leköti a nézők figyelmét, hiszen szomorú, nyomasztó atmoszférája az első pillanattól kezdve az ülésbe szegez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük