Kezdőlap » Film » Milyen film a Silent House?

Milyen film a Silent House?

A Silent House egy 2011-ben készült horrofilm. A főszerepben egy Sarah nevű lányt látunk, aki édesapjával és nagybátyjával egy lerobbant házat szeretne felújítani. Úgy tervezik, hogy egy éjszakát a házban töltenek, majd másnap nekikezdenek munkának, ám egy idegen tör be hozzájuk, Sarah pedig a házban rekedve próbál életben maradni.

Feszültségteremtés szempontjából a Silent House fantasztikusan teljesít. A szűk helyszínen, kevés szereplővel játszódó cselekmény az első pillanattól kezdve klausztrofób érzést kelt a nézőben, és egészen a befejezésig képes is tartani. A dinamika állandó, a körülbelül tíz percig tartó felvezetés után minden percben történik valami izgalmas, a félelemkeltés fokozatos, így nem válik unalmassá.
A legnagyobb bravúr kétségtelenül az a megvalósítás, hogy a készítők az egész filmet vágatlanul vették fel. A kamera folyamatosan a szereplők körül mozog, a folyamatosság egyszer sem szűnik meg, így a film hatása még erősebben érződik.

A színészek közül Elizabeth Olsen kiemelendő teljesítményt nyújt, végig abszolút hitelesen alakítja a kétségbeesett lányt. A többiekkel sincs probléma, igaz, a főszereplő mellett kissé elhalványulnak.
A cselekmény végén még egy ügyesen kitalált fordulatot is láthatunk, ami egészen új megvilágításba helyezi az addig látottakat. A Silent House egy elképesztő precizitással, kiváló odafigyeléssel elkészített film, ami nagyobb figyelmet érdemelt volna. Ritkán látni olyan horrorfilmet, ami ennyire erős hatást lenne képes gyakorolni a nézőjére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük