Kezdőlap » Film » Milyen film a Secret Honor?

Milyen film a Secret Honor?

A Secret Honor egy 1984-ben készült, kevésbé ismert politikai dráma, rendezője Robert Altman. A történet főszereplője Richard Nixon (Philip Baker Hall) egyik este bezárkózik a dolgozószobájába. A terve az, hogy vallomást rögzítsen, ám saját magának irányítása kicsúszik a keze közül. Az egyre Részegebb Nixon őrült monológba kezd, miközben megküzd saját képzeletbeli – ugyanakkor nagyon is valós – démonaival.

A Secret Honor teljes mértékben egyszereplős film, a játékidő alatt senki mást nem láthatunk Philip Baker Hall-en kívül. Robert Altaman ennek ellenére mindvégig képes tartani a feszültséget, sőt, jó érzékkel fokozza is a cselekményt. Nixon kezdetben még tárgyilagos, visszafogott stílust mutat, a későbbiekben azonban valós érzelmei is megmutatkoznak. A dinamika egy másodpercig sem ül le, ami azért is nagyon elismerendő, mert a rendező számára még a dialógusok lehetősége sem állt fent, csupán egyetlen személyre, és az ő folyamatos beszédére támaszkodhatott.

Phlip Baker Hall egészen szenzációs teljesítményt nyújt, minden képkockán érződik az az óriási színészi játék, amit láthatunk tőle. Tisztán látszik rajt,a hogy tudatában volt annak a ténynek, hogy az ő alakításának minőségén áll vagy bukik az egész produkció, így még a lehetőségét sem tartotta fent annak, hogy hibázzon.

A Secret Honor egy elgondolkodtató, komoly kérdéseket feszegető, izgalmas film, Philip Baker Hall lehengerlő alakításával, A film legnagyobb érdeme mégis az, hogy egy első hallásra érdektelennek tűnő ötletből képes volt a maximumot kihozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük