Kezdőlap » Film » Milyen film a Ponyvaregény?

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen írták meg. Cselekménye három történetszálból tevődik össze, ezek hol szorosan, hol csak nyomokban kapcsolódnak egymáshoz, a rendező gyakran ugrál a különböző idősíkok között, így a történetek nem lineáris sorrendben követik egymást. Mindez azonban egy pillanatig sem válik zavaróvá köszönhetően az elmés forgatókönyvnek, hiszen kellő odafigyeléssel minden történés követhető.

A színészi játék adja a Ponyvaregény egyik legnagyobb erejét. A film olyan sztárokat vonultat fel, mint Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Cristopher Walken, John Travolta, Harvey Keitel, Ving Rhames, Tim Roth, akik egyaránt lenyűgöző teljesítményt nyújtanak, és még maga Quantin Tarantino is feltűnik az egyik mellékszerepben. Kiemelendő John Travolta és Samuel L. Jackson párosa, hozzájuk köthető az idézhető dialógusok legnagyobb része, valamint Harvey Keitel, aki a rá szabott kisebb mellékszerepben is képes volt a film egyik legemlékezetesebb figurájává válni.

A Ponyvaregény számos Oscar-jelölést kapott, a Legjobb eredeti forgatókönyvért járó díjat pedig haza is vihette, ennek oka nem véletlen. Halhatatlan kultuszfilm, rengeteg idézhető párbeszéddel, példás történetvezetéssel, emlékezetes jelenettel, hangulatos zenével, ügyes operatőri munkával, és ikonikus karakterekkel. A lenyűgözően bravúros magyar szinkron pedig csak tovább erősíti ennek a nagyszerű alkotásnak az erejét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük