Kezdőlap » Film » Milyen film a Nulladik óra?

Milyen film a Nulladik óra?

A Nulladik óra John Hughes 1985-ben bemutatott vígjátéka, melyben a tinédzserek életfelfogását, világlátását mutatja be a rendező. Történetének főszereplője öt középiskolai diák, akik különböző okok miatt azt a büntetést kapják, hogy szombaton is iskolába kell menniük, és egy ezer szavas fogalmazást kell írniuk arról, kiknek tartják saját magukat. Az órák lassan telnek, az öt főszereplő pedig elkezd megismerkedni egymással. Öt teljesen különböző jellem találkozik, beszélgetnek, néha ellenséggé válnak, a nap végére mégis barátság szövődik közöttük.

A Nulladik óra a maga idejében egészen újszerű megvilágításba helyezte a témát, amivel foglalkozik. A tinédzserek addig leginkább csak a horrorfilmek kötelező kellékei voltak, John Hughes azonban elképesztő érzékenységgel és hitelességgel mutatja be a kamaszok lázongását, a szenvedésüket, amit a szüleik által felállított korlátok okoznak. A szűk térben játszódó helyszín sem jelent problémát, mivel a cselekményt leginkább a bravúrosan megírt és előadott párbeszédek viszik előre.

A színészek mindegyike fantasztikus, kiválóan érzékeltetik a karakterek közötti különbségeket. Leginkább kiemelendő Judd Nelson a lázongó, arrogáns, de valójában nagyon is érzékeny fiú, valamint Anthony Michael Hall a folyton bizonyítani kényszerülő osztályelső szerepében.
A zenei aláfestés szintén jól sikerült, a filmben lévő dallamok garantáltan megmaradnak a néző emlékezetében.
A Nulladik óra egy kifejezetten érdekes, látszólagos egyszerűsége ellenére is izgalmas, elgondolkodtató film.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük