Kezdőlap » Film » Milyen film a Minden odavan?

Milyen film a Minden odavan?

A Minden odavan egy 2013-ben készült dráma. Főszereplője egy névtelen férfi (Robert Redford), aki magányosan hajózik az óceánon. Egyik reggel hatalmas rázkódásra ébred, és döbbenten látja, hogy hajója nekiment egy hánykolódó konténernek, és léket kapott. A férfinek sikerül befoltoznia a rést, ám a hajó így sem bírja sokáig. A főhős magányosan néz szembe a rá váró kihívásokkal.

J. C. Chandor filmje igazán kockázatos vállalkozás volt, hiszen a másfél órás játékidő alatt csupán egyetlen szereplőt látunk, dialógusok pedig szinte abszolút nincsenek. A rendező rendkívüli ügyességgel oldotta meg a feladatot, ebben nagy szerepet játszhatott az a tény, hogy a forgatókönyvet is ő írta, így tisztában volt azzal, hogyan szeretné megjeleníteni a cselekményt. Precízsége, pontossága tisztán érződik a végeredményen is, a Minden odavan végig feszült, izgalmas film.

Hatalmas elismerés illeti Robert Redfordot azért, hogy elvállalta ezt a cseppet sem könnyű szerepet, hiszen voltaképpen nagyrészt rajta állt, hogy sikeres lesz-e a produkció, vagy sem. Kiválóan oldotta meg a feladatát, alakítása még úgy is emlékezetes, hogy alig néhány mondatot mond az egész film alatt. Sokkal inkább lényeges a tekintete, az arcjátéka, ami egészen őszinte érzéseket vált ki a nézőből.

A fényképezés szintén lenyűgöző, a csendes, de olykor háborgó óceán hitelesen jelenik meg előttünk. A Minden odavan egy meglepően színvonalasan sikerült film, jó érzés látni, hogy egy első hallásra ingerszegény alapanyagból ennyire jól sikerült filmet tudtak készíteni az alkotók.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük